BERGEN (Nettavisen): Torsdag presenterte TV 2 sin høstmeny i Bergen - en blanding av gamle favoritter og nye konsept.

Serien «Hjerteslag» er en av TV 2s største snakkiser i høst, et relasjonsdrama med Thea Sofie Loch Næss og Vebjørn Enger i hovedrollene.

I serien blir Mio, spilt av Loch Næss, og Anders, spilt av Enger, gravide etter et «one night stand» og må finne ut hvordan de skal takle det.

Loch Næss har allerede blitt et kjent internasjonalt filmnavn, og ble presentert som en av TV 2s «store satsninger» på høstlanseringen torsdag.

- Det er et visst press, men jeg føler jo vi har fått det til, så da er det en ære, sier Loch Næss til Nettavisen.

Abortdebatten: - Det er mennene som snakker

Serien handler om vennskap, kjærlighet og relasjoner, men først og fremst om problematikken rundt å finne ut at man er uventet - og uønsket - gravid.

Hva gjør man? Hvem bestemmer hva? Hvordan takler man situasjonen hvis en person ønsker abort og den andre ikke?

Abortdebatten er med andre ord på bordet igjen.

- Det var viktig for meg å skildre at det er så mange nyanser når man skal ta avgjørelsen om hvorvidt man skal ta abort eller ikke. Det er ikke et svart/hvitt-valg, sier Loch Næss, og fortsetter:

- Jeg føler at når vi snakker om abort i dag, så er det mennene som sitter og snakker. Det er ingen som tenker på hva det betyr og hva det er - og hva kvinnen gjennomgår.

Serien er allerede såpass populær, at serieskaperne er i gang med å lage sesong to allerede.

- Er du komfortabel med å ha blitt omtalt som TV 2s «storsatsning»?

- Nå er jeg det, som vi har fått så gode omtaler, og sånn, ler Loch Næss.

Disse programmene kommer

Program som «God kveld Norge», «God morgen Norge», «Skavlan» og «Senkveld» kommer tilbake på skjermen, men i tillegg dukker blant annet disse programmene opp:

Norge bak fasaden (premiere senere i høst)

TV 2s nye journalistiske storsatsing «Norge bak fasaden» er en undersøkende og nysgjerrig dokumentarserie som utforsker norsk virkelighet på godt og vondt.

Gjennom ni episoder skal Janne Amble og Kadafi Zaman ta med seerne inn bak lukkede dører, og kaste lys på sprekkene i den norske fasaden. Sammen skal de oppsøke miljøer hvor de møter ulike mennesker, og følger tydelige og engasjerende prosesser.

Best før (premiere senere i høst - tilgjengelig på Sumo nå)

I «Best før» følger vi Lena (Linn Skåber) som mistet jobben og ektemannen på førtiårsdagen. Desperat prøver hun å stable et nytt liv på beina. Hun tar opp jakten på en ny jobb og kanskje en ny mann, samtidig som hun forsøker å samarbeide med eksen og hans nye unge kjæreste om sønnen på 10 år.

I sesong 3 av «Best før» får vi se at livet på hjemmebane blir stadig mer komplisert for Lena, ettersom forholdet til eksmannens nye kjæreste er blitt betraktelig dårligere. Samtidig har ikke Lena gitt opp jakten på kjærligheten, og etter flere forsøk og underlige dater, blant annet med en samlivsterapeut og en dumpsterdiver, møter Lena kjærligheten på uventet vis

Bloggerne (hadde premiere 5. august - går til 18. september)

Høstens sesong av «Bloggerne» er den ellevte i rekken. Linnéa Myhre og Sofie Caroline Nilsen er nye i året sesong, og vi får også følge Martine Lunde, Caroline Berg Eriksen, Anniken «Annijor» Jørgensen, Julianne «Pilotfrue» Nygård og ektemannen Ulrik.

Sesongpremieren var 5. august og serien vil vises mandag til onsdag frem til 18. september på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo.

Blålys (premiere 26. august)

Vi er tilbake med en ny sesong «Blålys». Denne gangen utvider vi fra ett til to politidistrikter, og følger politiet i politidistriktene Øst og Vest i en arbeidshverdag der hva som helst kan skje. Patruljene må kunne håndtere alt fra trusler om skoleskyting til krangling på byen, samtidig som store politiressurser settes inn i en av de mest oppsiktsvekkende forsvinningssakene i nyere tid.

Brente minner (premiere 3. september)

I TV 2s nye serie «Brente minner» møter vi familier som har fått boligene sine totalskadet i brann. Familiene får hjelp av et team bestående av programleder Marco Elsafadi, interiørdesigner Aina Sollie Steen og Therese Nielsen fra forsikringsselskapet Fremtind. Sammen skal de sørge for å gjenreise huset til familien og gjøre det de kan for å få livet til familien på rett kjøl igjen.

Farmen (premiere senere i høst)

Årets sesong av «Farmen» utspiller seg på storgården Lundereid i Sannidal utenfor Kragerø. Året er 1919 og det er oppgangstider, velstand og overflod i Norge, noe årets sesong bærer preg av. Eieren av gården, Anna Lundereid, har reist til Paris for å forfølge kjærligheten, og har overlatt Lundereid til de 14 forpakterne. Gården er en hestegård og fungerer som skysstasjon for lokalbefolkningen og forpakterne har både skysset fintfolk i hest og kjerre, og deltatt på «Kragerø Derby».

Funkyfam (premiere senere i høst)

I denne dokusåpen blir vi med hjem til en familie litt utenom det vanlige. I serien følger vi Jørgine «Funkygine» og hennes energiske familie. Vi følger dem gjennom en hektisk tid hvor hele familien er på flyttefot.

LES OGSÅ: Funkygine trer ut av «Bloggerne» - får egen serie

I serien følger vi treningsprofilen, hennes ektemann og fotballspiller Morten, Jørgines mamma Trude, tvillingbrødrene Silas og Emil (21) og lillebror Noah (17).

Glow Up (premiere senere i høst)

Bli med programleder Martine Lunde i jakten på Norges neste makeup-stjerne i serien «Glow Up»! Aldri før har interessen for avansert makeup vært større, og stjerner med millioner av følgere inspirerer gutter og jenter landet rundt. I løpet av syv uker skal åtte deltagere konkurrere i et stort spenn av utfordringer, der de må imponere et dommerpanel bestående av to av landets beste makeup-artister – Tomas Erdis og Dajana Tomanovic. Hver uke skal dommerne, i samarbeid med eminente gjestedommere, avgjøre hvem som må møtes i en duell der taperen må forlate konkurransen. Til slutt står vi igjen med Norges neste makeup-stjerne.

Gutta på tur (hadde premiere 25. august)

«Gutta på tur» er tilbake! Og denne høsten tar Arne Hjeltnes og hans faste reisekamerater, Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Arne Brimi, med seg spennende gjester på turer både ut i verden og i vårt vakre hjemland. I første episode er Thomas Numme og Harald Rønneberg med på tur til Burgund.

Hjerteslag (er ute på TV 2 Sumo)

«Hjerteslag» er et relasjonsdrama om to unge mennesker som forelsker seg på et vanskelig tidspunkt i livet. I serien møter vi Mio (Thea Sofie Loch Næss) og Anders (Vebjørn Enger) som etter en one night stand finner ut at de er gravide. Dette er en historie om alt det fine og alt det vonde som kommer med en forelskelse, ikke minst om hvordan et tilfeldig møte kan forandre livet for alltid.

Jakten på kjærligheten (premiere 2. september)

Seks bønder er klare for å jakte på den store kjærligheten. Alle har de samme drøm - å finne den rette å dele livet med. Programleder er Gunhild Dahlberg. De seks bøndene er: Inger Lund, Randi Johanne Skjerve, Odd Arne Svaet, Atle Kristiansen, Andreas Bolset og André Johansen.

Kjærlighet til alle (premiere på TV 2 Sumo i november)

Tidligere «Jakten på kjærligheten»-deltakere som ikke fant kjærligheten på TV 2 får nå en ny sjanse til å finne lykken! Sammen med utvalgte friere flytter de inn på en en vakker herregård utenfor Oslo, for å bo sammen en uke i september. Kanskje finner flere kjærligheten i høst? Uansett vil det bli et eventyr som gir minner for livet!

Landskampen (premiere 12. september)

Å slå «söta bror» er det som gir norske skistjerner den ultimate god-følelsen, og slik er det nok den andre veien også. I «Landskampen» møtes de fremste av norske og svenske vinteridrettshelter til kamp på den greske øya Rhodos.

Rivaliseringen mellom våre to nasjoner tas til nye høyder når det norske laget, bestående av Petter Northug, Therese Johaug, Emil Iversen og Tiril Eckhoff barker sammen med de svenske langrennsstjernene Charlotte Kalla og Calle Halfvarsson og skiskytter-essene Sebastian Samuelsson og Hanna Öberg.

Matkontrollen (premiere 12. september)

Ikke alt ved norsk matproduksjon er som vi tror. Fortsatt lar vi oss lure til å betale dyrt for dårlig mat. Og er egentlig den billige maten så ille som mange tror? «Matkontrollen» retter et kritisk søkelys på matvarebransjen, og jobber for å sikre nordmenn trygg og god mat til riktig pris.

Mellom oss (premiere senere i høst)

«Mellom oss» er en varm og humoristisk serie, som setter fokus på det moderne parforholdet og de nære tingene i livet. Vi følger to par, og deres fire personlige perspektiver på kjærligheten. Begge de to parene fremstår som perfekte sett fra utsiden. Men en ekskjæreste, utroskap, uoppfylte drømmer, desperate graviditetsforsøk og karrierenedturer lurer under overflaten, så kanskje ikke alt er så rosenrødt likevel?

Norske talenter (premiere 30. august)

Nå starter den tiende sesongen av den populære talentprogrammet «Norske Talenter» på TV 2! Programleder Solveig Kloppen har sammen med dommerpanelet bestående av Mia Gundersen, Bjarne Brøndbo, Janne Formoe og Mona Berntsen, reist rundt i landet på jakt etter spennende, imponerende og morsomme talenter. Vi blir kjent med alt fra sangere med særpreg til flammeslukende tryllekunstnere, akrobatiske hunder og utrolige dansegrupper. Hvem blir vinneren av sesong ti?

Petter Uteligger - Femundløpet (premiere senere i høst)

Are er en tidligere rusmisbruker og kriminell som har fått orden på livet. Han har startet en forening, Medvandrerne, som skal hjelpe andre til å gjøre det samme. De har vært sammen på turer, blant annet fikk de hjelpe til som frivillige under Femundløpet i fjor. I år har de fått ansvaret for å drifte et sjekkpunkt under Femundløpet. Under ledelse av Are skal ca. 60 personer med rusbakgrunn sørge for at alt funker som det skal når ca. 120 hundespann kommer inn i løpet av en periode på 12 timer. Petter Nyquist følger gjengen fra de møtes før avreise i Asker til løpet er ferdig fem dager senere. Ares idé med Medvandrerne er å bringe folk sammen for å bli tryggere og flinkere i samvær med andre.

Skal vi danse (premiere 31. august)

«Skal vi danse» går inn i sesong 15 med 12 nye kjendiser som sammen med sine proffe dansepartnere skal konkurrere om å bli best på dansegulvet.

Årets dansekjendiser er: Jørgine «Funkygine» Vasstrand, Per Sandberg, Bahareh Letnes, Victor Sotberg, Isabel Raad, Christian Strand, Trine Haltvik, Aleksander Hetland, Adrian Sellevoll, Sandra Borch, Emilie Nereng og Jan Tore Kjær. Programledere er Anders Hoff og Katrine Moholt.

Sporløs (premiere 4. september):

Programleder Geir Fredriksen hjelper nordmenn å lete etter slektninger, nære og kjære som de har mistet kontakten med, eller på en eller annen måte kommet bort fra gjennom årenes løp i serien «Sporløs ».

Truls à la Hellstrøm (premiere senere i høst):

Denne sesongen må Truls vise Eyvind hva han har lært. Truls skal derfor opp til en eksamen hvor han skal konkurrere mot to av Norges aller beste kokker. For å være best mulig forberedt tar Eyvind med seg Truls til nye eventyrlige destinasjoner med råvarer i verdensklasse. Turene går blant annet til Færøyene, Peru, London og Oslo.

Vill i hjertet (premiere senere i høst)

Eventyrjenta Tonje Blomseth tar på seg sitt livs vanskeligste prosjekt når hun og kjæresten Per Anders skal bo et helt år langt ute i Canadas villmark. Mange mil fra nærmeste sivilisasjon er det hver dag store utfordringer, alt fra å holde sultne bjørner unna leiren til å skaffe mat og andre forsyninger. Med seks hunder som også trenger sitt, og med temperaturer ned mot 40 minusgrader, blir det en hard kamp mot naturen. Orker de å fullføre prosjektet, og hvordan går det med forholdet underveis?

Vårt lille land: Alle har en historie (premiere senere i høst)

Hva skjer når Tonje Steinsland og en gruppe erfarne, undersøkende journalister, reiser ut i Norge for å finne håpet? «Vårt lille land» er en dokumentarserie som ikke likner på den øvrige nyhetsdekningen i media. For redaksjonen har gitt seg selv i oppdrag å løfte fram det som er godt. Derfor kommer de tilbake med spektakulære historier om ordinære mennesker. Fortellinger om hverdager der folk settes på prøve, kjemper, reiser seg, gjør ekstraordinære bragder. Det handler om vanlige menneskers liv. For alle har en historie.

Wunderland (premiere senere i høst)

Det å måtte bli voksen over natten er noe mange frykter og akkurat det får gutta i «Wunderland» kjenne på i denne sesongen. Alt de ønsker er å stanse klokka og leve i nuet, men denne gangen må de tak i sine første «voksenproblemer». Den kompliserte kjærligheten, å bli kastet ut hjemmefra, nye vennskap og et nytt liv på vei. Alt dette skjer parallelt med at lidenskapen til bilmiljøet aldri har vært sterkere. Hvordan kombinerer de livsstilen med selve livet?

Åsted Norge (premiere 16. september)

I det direktesendte programmet får du et unikt innblikk i politiets arbeid og du får følge jakten på landets mest ettersøkte. «Åsted Norge» ønsker å gjøre Norge litt tryggere. Programleder Jens Christian Nørve har med seg en ekspertgruppe bestående av forsvarsadvokat John Christian Elden, tidligere politileder Hanne Kristin Rohde, tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen og politioverbetjent Rune Utne Reitan.