Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du påskelam à la «Tennessee-style»

Hvorfor ikke prøve en ordentlig saftig amerikansk vri på påskelammet?

Tidligere Grand Champion i BBQ, Steve Westerby, tar deg gjennom alle stegene for å gjennomføre den perfekte påskemiddagen med en god og saftig amerikansk vri. Som tidligere Grand Champion i BBQ, foretrekker Steve å gjøre alt på grillen, men dette også gjennomføres i ovnen.

Se videoene under for hvordan det gjøres og hvilke ingredienser du trenger lengre ned i saken.

Del 1:

Del 2:

Les også

En smak av Tennessee rett hjem på grillen


Dette trenger du

Lammelår

Marinade:

Hvitløk

Gul løk

1/2 liter eplejuice

1/4 liter vann

1 dl whiskey

1 ts kardemomme

1 ts koriander

2 ss brunt sukker

1 ss mørk sirups

1/2 dl eddik

Pepper

BBQ-saus:

2 ss brunt sukker

1 ts kardemomme

Koriander

1 ss eddik

1 dl eplejuice

Whiskey

BBQ-saus

1-2 ss appelsinmarmelade

Saus til lammelåret:

Rosmarin

Koriander

Mynte

1-2 ss Mørk sirup

Tennessee Whisky

1 ss fersk appelsinsaft

1 ss potetmel

American Gritz / Polenta:

4 kopper vann

1 1/2 kopp steinmalt maisgryn

2 tørkede laurbærblader

Smak til med salt

Usaltet smør

Parmesanost

1 kopp fløte

Kjøttet stekes på lav varme for å beholde det saftig. Lammelåret kan spises etter at kjøttet har nådd 60 grader, avhengig av hvordan du liker kjøttet stekt. Selv om du liker det gjennomstekt (over 70 grader) vil kjøttet beholde saftigheten da den er stekt på lav temperatur over en lang periode (2 1/2 time - 3 timer)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album