I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar. I 2021 faller datoen på søndag 14. februar, samme dato som forelskede (og ikke forelskede) par bruker til å pleie og dyrke kjærligheten.

Både mødre og kjærester løftes fram i sosiale medier denne dagen. En som har lagt ut en hyllest på Instagram er hotellkonge Petter Stordalen:

– Om ikke annet så er Valentines Day en god påminnelse om å hylle kjærligheten! Selv om det siste året har vært en prøvelse for oss alle, har pandemien for min del bidratt til at jeg har følt på ekstra takknemlighet for de relasjonene jeg har i livet mitt. Så i dag vil jeg sende en ekstra stor dose kjærlighet til de som betyr aller mest for meg - barna mine, Märta og familien min ❤️ Dere har alle vært en uvurderlig støtte!

– I Norge er det også morsdag i dag! Gratulerer til alle mødre der ute, og en spesiell hilsen til min egen mor Kari og til Ingrid, den fantastiske mammaen til Henrik, Jakob og Emilie, legger han til.

Petter Pilgaard overrasket sin forlovede Vendela Kirsebom god morgen med blomster og bobler, skal vi tro Instagram-kontoen til sistnevnte.

– Tusen takk verdens beste Petter Pilgaard for denne fantastiske helgen🥂🍾 Elsker deg, skriver Kirsebom.

Influenser Julianne «Pilotfrue» Nygård skriver om sitt forbilde på Instagram i dag, nemlig sin mor.

– Dette er min mamma 😍 Skal jeg fortelle dere hvorfor hun er mitt forbilde nå også i voksenlivet? Hun ser kanskje ut som en diva på dette bildet, men dama bak brillene og under hatten er den beste støttespilleren jeg har og var bokstavelig talt en klippe for meg i min egen prosess til å bli mamma. Det fordi hun gledet seg med meg i alle oppturene og viktigst av alt fordi hun bar sorgen sammen med meg under alle nedturene 🙏 Hvis Severin og Søren (hennes barn, jour.anm.) ser på meg slik som jeg ser på henne i fremtiden så har jeg lykkes her i livet ❤️

Jørgine «Funkygine» Vasstrand sender også hilsener til sin mor denne andre søndagen i februar:

– Gratulerer med morsdagen, verdens beste mamma!!!! Elsker deg høyere enn himmelen, skriver hun på sin Instagram-story.

Hun har også en klar beskjed til brødrene sine:

– Hadde jeg vært hjemme hadde jeg stått og trippet ved siden av sengen din med kaffe og kjeks med brunost! Vi to ❤️ Silas og Emil, gi mamma en drømmedag i dag!! Med nok festligheter til at det veier litt opp for at Noah (lillebror, jour.anm.) og jeg ikke får vært der!

Helene Olafsen har også lagt ut sin hilsen på Instagram:

– Hurra for alle mammaene der ute ❤️ Vi er heldige, vi!

Kjendisduoen Marcus og Martinus er tvillinger, og har hyllet sin mor denne søndagen:

– Gratulerer med morsdagen fra dine to små, gale barn 😝 Vi elsker deg så høyt ❤️, skriver

Dette er også en dag for å minnes de som ikke er blant oss lengre.

– Borte, men ikke glemt, skriver Jan Thomas om moren Anny Østervold, som gikk bort i 2013.