Tirsdag ble nasjonaldagen feiret uten kohorter, antallsbegrensninger og en-meters-regelen for første gang på to år. Folkehavet var endelig tilbake i Oslos gater og over det ganske land, og nå som 17. mai-feiringen er over, kan mange kan se tilbake på en fin feiring sammen med familie og venner.

I kjent stil strømmet kjendisene til Grand Hotel i Oslo for Christian Ringnes årlige 17. mai-fest for venner og bekjente.

Blant de kjente fjesene som dukket opp var investoren Øystein Stray Spetalen på plass. For anledningen hadde han med seg kona og sine to modelldøtre Jenny og Sophie.

Sistnevnte åpnet nylig opp i et intervju med D2 at etter å ha satset på musikk de siste årene, har fremtidsplanene nå blitt endret. Nå er planene å begynne på juss til høsten.

Sophie og Jenny var imidlertid ikke de eneste familiemedlemmene som vakte oppsikt utenfor Grand Hotel. For anledningen tok også næringslivsleder Celina Midlefart med seg sønnen Olav, som allerede har rukket å bli elleve år.

Samantha Skogrand deltok også på Ringnes tradisjonelle 17. mai-frokost. Sammen barnevogner og forloveden Emil Hegle Svendsen troppet de opp utenfor Grand Hotel for å feire fedrelandet.

Paret som snart har vært forlovet i seks år har flere ganger måtte utsette bryllupet sitt på grunn av pandemien og OL. Skogrand fortalte på God morgen Norge i fjor at hun og Hegle Svendsen er glad i en fest og ønsker derfor ingen begrensninger i form av korona eller småbarn til feiringen.

Bjarte Hjelmeland tok også turen til Grand Hotel på 17. mai sammen med kjæresten sin Lars-Erik Syversen.

Det var i fjor sommer skuespilleren kunne avsløre at han hadde funnet kjærligheten med den 26 år yngre sykepleieren og fortelle at han var stormede forelsket.

– Vi møttes gjennom noen felles kjente og fant tonen med en gang, fortalte Hjelmeland til BA i fjor.

Moteekspert Marianne Jemtegård (42) var også å se utenfor Grand Hotel på nasjonaldagen. I 2017 ble det kjent at TV-personligheten hadde funnet lykken med franske Zinho Alves og året etter fikk de datteren Julia Amelia sammen.

Forholdet tok imidlertid slutt igjen i mars 2021. Overfor Nettavisen kunne hun på 17. mai avsløre at hun nå har funnet kjærligheten på nytt.

– Bjørn, heter han. Jeg har slettet alle datingapper fra mobilen min og har det veldig bra for tiden, forteller en smilende Jemtegård til Nettavisen.

Her snakker hun ut om forelskelsen:

Jemtegård var ikke alene om å møte opp til fest sammen med næringslivbransjen. Både Mia Gundersen og Lilli Bendris deltok også på den årlige festen.

Mia Gundersen som til høsten debuterer som nonne i musikalen «Sister act» var også på plass på Grand Hotel for å feire 17. mai sammen med sine to sønner.

Poserte med ekskjæresten

Det var imidlertid ikke bare på Grand Hotel i Oslo kjendisene oppholdt seg på nasjonaldagen. På Instagram har kjendisene flittig delt bilder fra sin 17. mai-feiring landet rundt.

Sammen med kona Nadia Ansar poserer Abid Raja smilende på nasjonaldagen, og kommer med en hyllest til kjærligheten:

De er derimot ikke de eneste som feirer nasjonaldagen i kjent stil. Kjendismanager og TV-aktuelle David Eriksen delte også bilder fra 17. mai-feiringen.

Han var derimot ikke alene om feiringen, sammen med ekskjæresten Hedvig Sophie Glestad tilbrakte de dagen sammen på restauranten Michaels på Briskeby.

Overfor Nettavisen fortalte Eriksen at de to fortsatt er gode venner og at Glestad fortsatt skal være profil i managementet hans Eccentric People.

Kastet skjorta

Maria Stavang også kjent som Piateed delte bilder på selveste nasjonaldagen.

«Herregud så ble det fint vær igjen på 17.mai. Bare å kaste skjorten! Gratulerer med dagen», skrev hun på Instagram.

Norges Eurovision-bidrag, Subwoolfer, som endte på en 10. plass, var å se på Karl Johans gate i Oslo, der de danset foran en rekke bunadskledde kvinner:

Se flere bilder av kjendisisene 17. mai-feiring: