*Nettavisen* Livsstil.

Slik finner du din favoritt på Vinmonopolet

17.10.19 20:01

Når jeg er innom Vinmonopolet i førjulstiden hører jeg stadig: "Har dere juleøl X eller juleøl Y". Om svaret er nei følges det gjerne opp av "Søren, nå har jeg vært på 4 pol og ingen har den". Hadde øljegeren satt seg litt inn i hva vinmonopolet.no har å tilby kunne han, eller hun, funnet frem til ølet sitt godt plassert hjemme i sofaen.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

For å gi en liten gjennomgang i hvordan en søker på Vinmonopolets sider tar jeg utgangspunkt i to norske juleøl: Kinn Tomasmesse og Lindheim Ølkompani 100 Days of Juleøl. Jeg vet, via andre kilder, at begge disse er utsolgt fra bryggeri og leverandør. Dermed blir eneste mulighet å finne dem i Vinmonopolets lister. Jeg begynner med å legge inn Tomasmesse i søkevinduet på Vinmonopolet.nos forside.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Dette gir følgende resultat:

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Begge de to treffene er merket "Utsolgt fra leverandør". Det er viktig å være klar over at dette gjelder Vinmonopolets nettbutikk, og ikke alle Vinmonopolets butikker, og at nettbutikken ikke henter øl tilbake fra butikkene for å sende det til andre. Butikker sender heller ikke direkte til kunde.

For å finne ut mer om hvor ølet er tilgjengelig klikker jeg på navnet på ølet. I dette tilfellet velger jeg den øverste, fordi den er ny i år (og fordi jeg vet at 0,33 flasker er det som er sendt ut i år). Jeg får da opp bildet under, der jeg bruker drop down menyen til å velge fylket jeg oppholder meg i.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

For meg er det naturlig å velge Hordaland og jeg får da denne listen.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Deretter er det bare å oppsøke det nærmeste polutsalget og handle, men en bør være obs på når en enkelt flaske er listet kan det være en feil i systemet. Mengdene oppdateres forøvrig en gang i timen og spesialutvalget er vanligvis ikke tilgjengelig for søk på nettet.

Ved søk på 100 Days of Juleøl får jeg en litt større utfordring. Den finnes ikke i Hordaland.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Alternativet er da å søke på nytt og denne gang i hele landet (Vis alle fylker).

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Da var det bare å sjekke om en har venner i nærheten av en av de listede polutsalgene.

Samme metode kan selvsagt brukes for vin og brennevin, f.eks. om en er på jakt etter enn Ch. de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012. Det finnes 3 stk på Skøyen i Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

 #Nettavisen #NAbloggerne #Ale #Lokalt #Kortreist #Brunblogg #Bryggeri #Brygg #malt #humle #gjær #olportalen #utvidhorisonten #Vinmonopolet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.