Slik fungerer EKG på Apple Watch

Kan oppdage hjerteflimmer

Nå kan Apple Watch sjekke om du har hjerteproblemer.

Før nyttår testet vi den nye Apple Watch 4. generasjon, både med og uten 4G-støtte, og var generelt veldig fornøyd med produktet.

En av de virkelig store nyhetene som vi ikke fikk testet den gangen, var derimot EKG-funksjonen - elektrokardiogram - som ikke bare måler pulsen din, men også hvordan hjertet slår. Funksjonen skal først og fremst kunne avdekke atrieflimmer eller om hjertekamrene slår i takt.

Siden dette er et medisinsk instrument var Apple avhengig av godkjennelse av helsemyndigheter i både USA og Europa. Denne tillatelsen er nå på plass.

Det betyr at EKG på Apple Watch er aktivert for europeiske brukere. For å aktivere funksjonen må du oppdatere klokken, samt gå inn i Helse-appen på iPhone for litt informasjon om hvordan funksjonen fungerer - og da særlig hva den ikke registrerer.

Apple er spesielt oppmerksom på at de ikke oppdager hjerteinfarkt, noe et vanlig EKG-apparat vanligvis avslører.

For å gjennomføre en EKG-test må du ha klokken på armen, åpne EKG-appen og holde fingeren på kronen i 30 sekunder. Umiddelbart etterpå får du resultatet, som for de aller fleste vil være at du har normal sinusrytme.

Får man andre resultater enn dette, bør man oppsøke lege som har mer nøyaktige diagnosemaskiner.

Test: Apple iPad Mini (2019)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.