Fra 1990 til 2000 var «Beverly Hills, 90210», ofte kalt «90210» et av de heteste tv-programmene blant ungdom verden over. Serien fulgte en ungdomsgjeng fra Beverly Hills i California gjennom både opp- og nedturer, og bød på dramatikk og romantikk – som i «vanlige» ungdommers liv.

Serien gjorde flere av de medvirkende skuespillerne til superstjerner nærmest over natten, som alle gikk videre til nye prosjekter i underholdningsbransjen da serien var over.

Les også: Mannens sidesprang sikret Ivana Trump for livet

Men hvor er de nå? I denne saken har vi tatt en titt på hva de kvinnelige skuespillerne har gjort de siste 22 årene.

Lagde reality av utroskapsskandale

Tori Spelling (49) er kanskje den mest kjente i «90210»-gjengen, og hun var et kjent navn allerede før hun sikret seg rollen som Donna Martin i den populære tv-serien fra 1990.

49-åringen er nemlig datter av den avdøde produsenten Aaron Spelling, og medvirket i flere av farens tv-prosjekter opp gjennom. Det var også faren som produserte «90210», som gjorde datteren til en av de heteste navnene i filmbyen.

Les også: Influenser reagerer på treningssenter-reklame

Etter innspillingsslutt i 2000 medvirket Spelling i noen mindre tv- og filmproduksjoner, før hun i 2006 sikret seg en lukrativ realitydeal. «Tori & Dean: Home Sweet Hollywood» gikk på skjermen fra 2007 til 2012, og fulgte hverdagen til Spelling, ektemannen Dean McDermott (55) og barna deres.

Året etter at «Tori & Dean: Home Sweet Hollywood» ble lagt på hylla, i 2013, sto imidlertid paret i en krise. McDermott ble tatt i å være utro, og mange trodde forholdet var over. De kom seg derimot gjennom problemene og tillitsbruddet, og dokumenterte prosessen i realityserien «True Tori» fra 2014.

I dag har Spelling og McDermott vært gift i 16 år, og fått fem barn sammen.

Returnerte i samme rolle

Rollen som Kelly Taylor ble spilt av Jennie Garth (50). Etter «90210» gjorde hun suksess med blant annet tv-serien «What I Like About You» – som gikk på tv fra 2002 til 2006.

Fra 2008 til 2013 var hun igjen å se i «90210»-universet, da hun returnerte i rollen som Kelly Taylor som voksen i spinoff-serien under samme navn. I likhet med Spelling fikk Garth også sitt eget realityshow, som dog aldri nådde Norge.

Privat giftet Garth seg med «Twilight»-stjernen Peter Facinelli (48) i 2001. I løpet av sitt tolv år lange ekteskap fikk duoen tre barn sammen før ekteskapet røk i 2013. To år etter bruddet, i 2015, giftet hun seg med Dave Abrams (41).

Dobbel kreftdiagnose

Livet har ikke bare vært lett for Shannen Doherty (51), som spilte Brenda Walsh i tv-serien, de siste årene.

I 2015 delte skuespilleren åpenhjertig nyheten om at hun hadde fått påvist brystkreft, og siden oppdaterte hun fansen jevnlig under behandlingen. I 2017 ble hun friskmeldt, men i 2020 kom kreften tilbake. Da var det ikke lenger «bare» brystkreft – da svulstene hadde spredd seg til andre organer.

Til dags dato er hun ennå ikke friskmeldt, men ved godt mot. Fortsatt deler hun hyppig helseoppdateringer med fansen, og Doherty er fortsatt aktiv som skuespiller i filmer.

Etter to havarerte ekteskap giftet 51-åringen seg med produsent Kurt Iswarienko (48) i 2011. Hun har ingen barn.

Skuespiller og aktivist

Gabrielle Carteris (61) var 29 år da hun sikret seg rollen som 17 år gamle Andrea Zuckerman i «Beverly Hills, 90210».

Etter «90210»-suksessen på 90-tallet sikret hun seg flere småroller i både filmer og tv-serier, men de senere årene har hun gått fra å være skuespiller til å kjempe for skuespilleres rettigheter. Blant annet snakker hun gjerne høyt om aldersdiskriminering i Hollywood, skriver nettstedet People.

I 2016 gikk hun blant annet hardt ut mot bransjenettsteder som IMDb i en kronikk hos The Hollywood Reporter.

«Dette problemet eksisterer for alle kunstnere, men rammer spesielt kvinner hardest», skrev hun i kronikken, der hun krevde at utøveres alder skal fjernes fra bransjenettsteder da det ifølge henne kan føre til at man ikke får landet tv-jobber.

Les også: Lars Flatø Nessa nådde toppen av K2, men mistet kameraten. Nå advarer han Frank Løke

Privat har Carteris vært gift med ektemannen Charles Isaacs (61) siden 1992, og sammen har de to barn.

– Heksa vi ikke snakker om

Tiffani Thiessen (48) spilte rollen som Valerie Malone i «Beverly Hills, 90210» fra 1994 til 2000. Før dette var hun å se i rollen som Kelly Kapowski i serien «Saved by the Bell».

I dag er hun kanskje mest kjent for sine kulinære kunnskaper, som hun har formidlet gjennom skjermen. Fra 2015 til 2017 var hun både produsent og ansiktet utad for sin egen matlagingsserie, «Dinner at Tiffani's», og hun deler også fristende oppskrifter med fansen på matbloggen sin.

Men Tiffani Thiessen har ikke lagt skuespilleryrket helt bak seg. Fra 2018 til 2020 medvirket hun i Netflix-serien «Alexa & Katie», og hun dukket også opp som Kelly Kapowski i en reboot av «Saved by the Bell» i 2020 – til fansens store glede.

Privat er 48-åringen gift med Brady Smith (50), og sammen har de to barn.

Thiessen har tilsynelatende noe særlig kontakt med «90210»-kollegene sine den dag i dag. Ifølge People ble hun i 2017 disset av Tori Spelling og Jennie Garth da de begge gjestet en episode av tv-konkurransen «RuPaul's Drag Race».

De omtalte henne da som «den heksa vi ikke snakker om».