Frankie Muniz (37) ble et kjent fjes for mange da han spilte hovedrollen som Malcolm Wilkerson i komiserien «Malcolm in the Middle» fra 2000 til 2006.

Muniz var bare 15 år da første episode rullet over skjermen, men til tross for berømmelse og stjernestatus valgte den tidligere barnestjernen å ta en pause fra rampelyset etter seriens slutt.

Likevel har han vært å se på TV-skjermen ved flere anledninger. I løpet av tiden som skuespiller spilte han nemlig i mer enn 40 filmer og TV-serier, blant annet «Agent Cody Banks» og «Big Fat Liar».

Les også: Forslaget om foreldre og barn splitter kjendisene: – Hvor går grensen?

Rollen hans i «Malcolm in the Middle», førte til en Emmy-nominasjon og to Golden Globe-nominasjoner. I tillegg har 37-åringen vært deltaker i «Dancing with the Stars», hvor han danset seg til en tredjeplass.

Men nå har den tidligere barnestjernen valgt å bytte bane.

Ble bitt av basillen

Barnestjernen har i mange år hatt en stor interesse for racing, og i et nytt intervju med People forteller han at han at ble bitt av basillen etter han vant en konkurranse i Long Beach, California i 2004.

Nå realiserer Muniz den store drømmen sin.

«Endelig blir drømmen min en realitet. Denne er for sønnen min, som jeg vil vise at du kan alltid jage drømmene dine», skrev barnestjernen på Twitter tidligere denne uken.

Nå skal nemlig den tidligere stjernen konkurrere som racerbilsjåfør på heltid i NASCARs ARCA Menards Series, som starter 18. februar.

«Barnestjerneforbannelsen»

Til tross for berømmelse som ung, valgte altså Muniz å trekke seg unna kjendistilværelsen etter hvert som han ble eldre.

Til Fox News forteller han at forlot Hollywood for en periode fordi han ønsket å unngå «barnestjerneforbannelsen», som har blitt kastet over flere barnestjerner i bransjen.

For selv om berømmelsen som barn gjerne fortsetter inn i voksenlivet, er det ikke bare fryd og gammen. Flere store stjerner har tidligere snakket om stjernelivets bakside, og det er ingen tvil om at flere har kjent på et enormt press gjennom oppveksten. Lindsay Lohan (36), Britney Spears (41) og Macaulay Culkin (42) har alle vært offer for dette, for å nevne noen.

Les også: Slår tilbake mot «mannssjåvinist»-anklagene: – Jeg må le

For enkelte har det gått såpass langt at de har endt opp både på rehabilitering og i fengsel, og mange av dem har i ettertid snakket ut om utfordringene med et helt liv i rampelyset.

Husker ikke å ha spilt i «Malcolm in the Middle»

I dag er Muniz gift, og i 2021 ble han og kona, Paige Price (30), foreldre til sønnen Mauz. Men selv om drømmene til den tidligere barnestjernen endelig går i oppfyllelse, har ikke veien dit bare vært enkel.

Les også: Prins Harry lovpriser kong Harald: – Trengs mer av det

I 2017 åpnet nemlig den tidligere barnestjernen opp om at han har slitt mye med hukommelsestap, i et intervju med Entertainment Weekly. 

Han delte da åpenhjertig om at han har vært inn og ut av akuttmottaket, da han skal ha lidd av minst 15 drypp, også kjent som «småslag», og flere hjernerystelser.

Under «Dancing with the Stars» i 2017, avslørte Muniz at han ikke kan huske å ha spilt hovedrollen i «Malcolm in the Middle», og heller ikke da han mottok sin første Emmy-nominasjon i 2001.