(Melk & Honning): Back to school- og back to work-stemningen er over oss, enten vi liker det eller ei. Snart er det på tide å pakke vekk de korteste skjørtene og de tynneste jakkene – og gjøre seg klar til en ny sesong. Høstgarderobe er et faktum!

Melk & Honning har tatt status med fire norske moteprofiler. Hvilke trender har de dilla på for tiden, og hvordan gjør de garderoben klar for høst?

– Skinnbukser er «power pants»

Stylist og influenser Elisabeth Halbjørhus synes det er deilig å være tilbake i hverdagen etter sommerferien. Hun er klar for å gå høsten i møte med sterke farger.

– Jeg føler man starter med blanke ark og tegnestifter i august. Almanakken min (yes! Jeg liker det old school) følger alltid skoleåret, og jeg føler mulighetene er der i større grad nå enn ved årsskifte, forteller Halbjørhus.

Hvilke trender har du dilla på for tiden?
– Farger! Jeg elsker «color blocking». En sprek farge til en ellers monokrom look kan løfte et helt antrekk. Det er gøy å leke seg med farger og akkurat nå har jeg rosa, grønn, blå og oransje på hjernen.

Hva er ditt forhold til høst og høstmote?
– Ambivalent. På en måte er det trist at sommeren er forbi allerede, men på den andre siden elsker jeg tiden frem til jul hvor luften blir friskere og man med fordel kan kle seg i lag på lag og leke seg med garderoben.

Les også: Disse norske gummibjørnene har tatt verden med storm

Nevn 3 absolutte høst-must i garderoben din:
– Hatt er et tilbehør som er undervurdert – det kan gjøre hvilken som helst look mer edgy og spennende. Jeans; funker hver gang – og en klassisk trenchcoat.

Hva har du kjøpt, eller har på ønskelista til høstgarderoben?
– Jeg har akkurat investert i en oransje Bottega Veneta Twist som jeg vet vil bli godt brukt fremover. Øverst på ønskelisten finner du for øvrig neongrønne støvletter fra Bettina Vermillon. Så er planen å gå på skattejakt i eget klesskap for å finne nye spennende kombinasjoner. Godt for miljøet og for lommeboka!

Hva tar du på deg en grå høstdag?
– Skinnbukser er «power pants» og får meg alltid i godt humør. Jeg kombinerer det med en stor strikket genser eller en enkel topp og blazer. Gjerne høye hæler for å freshe opp looken litt ekstra.

Hva tar du på deg når du skal pynte deg utover høsten?
– En kul dress og høye hæler.

Kåpe eller boblejakke? Kåpe.
Boots eller sneakers? Oooh, ja takk begge deler!
Strikk eller sweats? Strikk.
Caps eller bøttehatt? Bøttehatt.
Skjerf eller hals? Skjerf.

– Går ofte for sort på kvelden

Influenser Maren Schia innrømmer at hun synes høsten er litt hat-elsk. Det er deilig å være «back at it» – men hun skulle helst hatt litt sommer til.

Hvilke trender har du dilla på for tiden?
– Striper, oversized skjorter med baggy jeans, trenchcoats med en tvist og fargerikt tilbehør!

Hva er ditt forhold til høst og høstmote?
– Det er et litt elsk-hat-forhold… På en måte føler jeg meg ikke ferdig med sommergarderoben, men på en annen måte er det gøy å kunne bruke litt mer lag på lag, og eksperimentere på den måten.

Nevn 3 absolutte høst-must i garderoben din:
– En oversized blazer eller trench, en comfy college-genser og sneakers – med lange sokker i, hehe.

Les også: Stadig mer kroppspositivitet på catwalken: – På høy tid at vi viser mer mangfold

Hva har du kjøpt, eller har på ønskelista til høstgarderoben?
– Jeg har akkurat bestilt noen Adidas Forum Low sneakers i grønn, og en matchende grønn veske!

Hva tar du på deg en grå høstdag?
– Da tar jeg på meg min nye joggedress fra FWSS, eller en vid dressbukse med ull i og en comfy genser. Det jeg liker med høsten er at det ofte er jakken og tilbehøret som gjør hele antrekket.

Hva tar du på deg når du skal pynte deg utover høsten?
– Det blir ofte en sort bukse og en pyntet topp hvis jeg ikke orker å fryse… til å egentlig ha ganske fargerik stil, så går jeg ofte for sort på kvelden. Da eksperimenterer jeg heller med håret og sminken.

Kåpe eller boblejakke? Ja takk, begge deler!
Boots eller sneakers? Sneakers!
Strikk eller sweats? Sweats for det meste, strikken skal ikke klø om jeg velger å bruke det.
Caps eller bøttehatt? I høst går jeg nok for capsen.
Skjerf eller hals? Jeg liker begge, men bruker som oftest skjerf – gjerne små silkeskjerf.

– Du ser ikke meg i sneakers med mindre jeg blir tvunget

Influenser Tsutsumi Hoang forteller at hun digger høsten – og at hun går den hektiske hverdagen i møte med ny energi og inspirasjon etter en avslappende pause, og etter å ha vært nye steder og møtt nye mennesker i løpet av ferien.

– Jeg synes det er veldig forfriskende, og nesten som å tilbakestille seg selv! Jeg elsker denne perioden rett etter sommerferien.

– Det siste året har vært småkjedelig på grunn av pandemien, så for meg er jeg bare glad for å kle meg opp, ta meg en kaffe med kollegaer, starte nye prosjekter og gjøre opp for alle gangene jeg har vært innelåst og uinspirert, sier Hoang.

Hvilke trender har du dilla på for tiden?
– Silkesjal som hodeplagg, en ting jeg så mye av under moteuken i København. Jeg synes det gir en super edgy eller bohemsk vibe til et antrekk. Man kan også style det rundt halsen eller bruke det som en croptop. Det er ingenting jeg er mer besatt av enn et multifunksjonelt produkt!

Nevn tre absolutte høst-must i garderoben din:
– Definitivt knee high-boots som vil holde deg varm gjennom høstdagene, og også en klassisk trenchcoat som vil passe til alle basisplagg du har i klesskapet. Sist men ikke minst tenker jeg at en svart turtleneck aldri slår feil.

Hva har du kjøpt eller har på ønskelista til høstgarderoben?
– Et av tilbehørene jeg har sett mye av under moteuken er Bottega Veneta sine pouch bags. Jeg har hatt et øye for de lenge nå og tenker det er på tide å skaffe meg en! Garderoben min i seg selv er veldig nøytral og basic, så jeg er alltid på utkikk etter tilbehør som kan løfte opp og komplementere det.

Les også: Dette er trendene du bør slenge deg på nå

Hva tar du på deg på en grå høstdag?
– På en grå dag blir jeg virkelig påvirket, og jeg kler meg gjerne etter været. Det blir nøytral fargepalett for å matche været, og kanskje en statement-veske eller høye støvletter for å løfte antrekket.

Hva tar du på deg når du skal pynte deg utover høsten?
– Glam, glitter og cocktail-kjoler er på listen! Jeg har også helt dilla på oversizede herreblazere med skulderputer for en maskulin look, og ser for meg at jeg hadde stylet det med en klassisk, svart kjole og med smykketilbehør som er attention grabbing!

Kåpe eller boblejakke? 100% kåpe! Det er klassisk og tidløst.
Boots eller sneakers? Boots. Du ser ikke meg iført sneakers med mindre jeg blir tvunget til å gå med det.
Strikk eller sweats? Jeg er veldig fristet til å si sweats fordi jeg har levd i det under pandemien – men det er strikk jeg føler for mest denne høsten. Cozy og chic!
Caps eller bøttehatt? Jeg likte ikke bøttehatter noe særlig før, men etter at Dior droppet sin SS20 kolleksjon fylt med bøttehatter har jeg blitt helt fan.
Skjerf eller hals? Jeg synes hals er fint! Spesielt hvis du liker layering. Jeg liker å bruke mine under ullgensere eller blazere.

– Jeg er livredd for å fryse

Julie Varner, influenser og sjef for PR og konsept hos Bikbok, synes det er helt nydelig å være tilbake med jobb og hverdagsliv. Hun lover en fargerik høst på antrekksfronten.

– Jeg har hatt tidenes beste sommer, så har masse energi! Nå er det masse jobb og mye spennende som skjer. Jeg elsker egentlig hverdag og rutiner, jeg.

Hvilke trender har du dilla på for tiden?
– Store, crispy, hvite skjorter – gjerne med heels, vide jeans og masse sterke farger til!

Hva er ditt forhold til høst og høstmote?
– Ambivalent. Jeg er en ekte sommerjente, bare legger er virkelig livet, men jeg elsker både boots, store kåper og strikk, så etter en lang sommer i varmen nå skal det bli fint å pakke seg litt inn. Skal ta med meg masse farger inn i høsten!

Nevn 3 absolutte høst-must i garderoben din:
– Chunky boots, en oversized lang kåpe eller ullblazer og strikk med høy hals.

Hva har du kjøpt, eller har på ønskelista, til høstgarderoben?
– Blazer i en knall farge, kanskje oransje? Et par fantastisk fine, ekte oversized bukser fra Acne Studios og en lang quilted jakke!

Les også: Elizabeth Debicki skal spille prinsesse Diana i «The Crown». Men hvem er hun?

Hva tar du på deg en grå høstdag?
– Never Denim-jeans, oversized strikkegenser med høy hals, lang kåpe og boots. Jeg er livredd for å fryse!

Hva tar du på deg når du skal pynte deg utover høsten?
– Masse farger, høye hæler og glitter. Jeg gleder meg til å pynte meg skikkelig nå. Mange kule anledninger fremover til å gå all in!

Kåpe eller boblejakke? Kåpe!
Boots eller sneakers? Boots!
Strikk eller sweats? Strikk!
Caps eller bøttehatt? Caps!
Skjerf eller hals? Skjerf!

– Noe av det jeg liker best med mote

Influenser Nnenna Echem er mer enn klar nok for oppstart etter sommerferien. Høsten blir en fargerik affære – akkurat slik hun liker det.

– Det føles kjempedigg å komme i gang igjen. Misforstå meg rett, sommerferie er alltid fint, men jeg merker at jeg trives best når det er mye som skjer.

Hvilke trender har du dilla på for tiden?
– Fargen grønn! Heldigvis så er dette også min favorittfarge.

Hva er ditt forhold til høsten og høstmote?
– Jeg tror høstmoten er min favoritt. Jeg elsker å layer up! Dette er noe av det jeg liker best med mote.

Nevn 3 absolutte høst-must i garderoben din:
– Sneakers, en oversized blazer og en trenchcoat.

Hva har du kjøpt, eller har på ønskelista, til høstgarderoben?
– Jeg har kjøpt meg en skinnkåpe fra Dodo Bar Or som jeg håper jeg får brukt mye i løpet av høsten. Ellers har jeg ikke så mye annet på ønskelisten per dags dato.

Les også: Ariel Nicholson er den første transpersonen på forsiden av Vogue

Hva tar du på deg en grå høstdag?
– Det mest fargerike jeg har!

Hva tar du på deg når du skal pynte deg utover høsten?
– Jeg liker jo alltids å gå i kjoler, men nå som det begynner å bli kjøligere ute, styler jeg kjolen med noen kule strømper eller en kul blazer.

Kåpe eller boblejakke? Kåpe.
Boots eller sneakers? Sneakers alle dager i året!
Strikk eller sweats? Sweats.
Caps eller bøttehatt? Begge deler!
Skjerf eller hals? Skjerf, men må innrømme at jeg nesten aldri bruker det.