Gå til sidens hovedinnhold

Slik gjør NRK «Mesternes mester» vanskeligere for årets deltakere

Mesternes mester

Årets deltakere får prøvd seg på nye utfordringer, men programleder Dag Erik Pedersen er ikke redd for at konkurransene blir for tøffe.

I vinter sendes den tiende sesongen av NRKs realityprogram hvor tidligere toppidrettsutøvere kjemper om å bli den nye «Mesternes mester».

- Det er en kompatibel og konkurransedyktig gjeng, med både unge og mer etablerte stjerner som er O2-maskiner, sier Dag Erik Pedersen.

Endrer øvelsene

Programlederen forteller at det er tøffe øvelser i årets konkurranser, men han mener deltakerne er godt skodd.

- Det er et veldig høyt fysisk nivå. De vil også få noen nye utfordringer som tidligere deltakere ikke har hatt, sier Pedersen.

Han forteller at de har jobbet for å utvikle øvelsene, så det er flere som i år er endret. Mange av øvelsene er også tøffere enn før. Målet har vært å kunne overraske deltakerne som etter all sannsynlighet har trent på veletablerte «Mesternes mester»-øvelser i forkant av innspillingen.

- Vi ønsker ikke at deltakerne skal vite om alle øvelsene så de kan øve seg til seier i forkant av «Mesternes Mester», forklarer han.

Mer variert deltakerskare

Pedersen forteller at de i år har valgt å ta med flere deltakere som har vært aktive innenfor idretter som ikke er en del av av Norges Idrettsforbund.

- Vi ønsker å utvide horisonten, og har derfor tatt med utøvere som har drevet med cheerleading, frikjøring på ski og basehopping, sier han.

I den fjerde sesongen av realityprogrammet deltok for øvrig tidligere frisbee-utøver Sune Wentzel, som heller ikke var en del av Norges Idrettsforbund.

- Han var i finale med Tor-Arne Hetland, og endte som nummer to etter en fotofinish, sier Pedersen.

Les også: Første deltaker er ute av «Mesternes Mester»

Les også

Han vinner «Mesternes Mester»

Utvikler seg på flere plan

I år er det jubileumssesong, og seerne har mye å glede seg til, ifølge programlederen.

- Det er et stort team som jobber med innspillingen, og vi utvikler oss på flere plan, sier han.

Han forteller at de hele tiden jobber for å levere bedre naturbilder og matbilder, og generelt bedre kvalitet på programmet.

- Jeg tror seerne vil oppleve det. Vi må utvikle oss vi også, akkurat som idretten gjør, sier Dag Erik Pedersen.

Fornøyd med seerantallet

1.036.000 seere så premieren på NRK1 første nyttårsdag. På det meste var nesten 1,1 millioner (1.091.000) innom for å følge Pedersen og laget av tidligere toppidrettsutøvere på den spanske ferieøya Mallorca.

- Jeg må rett og slett bare takke alle seerne for at de elsker oss. Det er helt fantastisk at vi har så mange seere, sier en meget fornøyd programleder.

Bettingselskapet Coolbet har for øvrig spådd Lars Berger til å bli vinneren av årets «Mesternes mester».

Les mer: Mesternes mester passerte én million seere

Les også

Disse skal delta i «Mesternes mester» 2019

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker