Tirsdag kveld svarte Katarina Flatland (33) på spørsmål fra følgerne sine på Instagrams historiefunksjon.

Der kunne hun blant annet dele en oppdatering om sitt andre svangerskap – som nærmer seg slutten. Flatland og ektemannen, Harald Dobloug (32), venter nemlig i disse dager sitt andre barn, og termin er rett rundt hjørnet. Og det er ingen tvil om at 33-åringen merker godt på kroppen.

Les også: Katarina Flatland om det heftige året: – Jeg har tenkt at jeg ikke orker mer

– Det er veldig tungt i bekken, tungt i magen, jeg har halsbrann om natten. Det gjør vondt å puste fordi babyen presser opp og presser ned, jeg tisser hele tiden. Det er mye greier, deler Flatland i en av videoklippene på Instagram.

Men utfordringene er verdt det, forsikrer programlederen.

– Men vondt her og der, glem nå det. Jeg begynner å glede meg helt sinnssykt til at lillebror skal ligge på brystet her, og jeg skal kose med han og nyte det. Så det er jo verdt det, alle disse «vondtene», sier den vordende tobarnsmoren fornøyd.

Nettavisen har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra Flatland til denne saken.

Ekstra utfordring

Flatland svarer også på spørsmål om hvordan diabetesdiagnosen hennes har påvirket svangerskapet, noe hun ikke legger skjul på at har vært en ekstra utfordring.

Siden hun i 2013 fikk påvist diabetes type én, har hun måttet være nøye med å måle blodsukkeret, spise riktig og sette insulin når det trengs. Nylig fikk hun nye hjelpemidler.

Les også: Avslører uventet vennskap etter TV-innspilling

Før hun ble gravid med barn nummer to byttet hun fra insulinpenn til pumpe – et batteridrevet hjelpemiddel som stilles inn for å avgi insulin i små doser gjennom døgnet. I tillegg har Flatland en sensor som måler glukoseverdiene.

I spørsmålsrunden forteller Flatland at hun er godt fornøyd med løsningen, til tross for at hun var litt skeptisk før byttet.

– Det har fungert veldig bra under svangerskapet nå, for det gir meg bedre blodsukkerkontroll, sier hun.

– Ganske krevende

Men selv om sensoren og pumpa har gjort situasjonen greiere – er det ikke tvil om at diabetes og graviditet er tøft.

– Det er jo, som sikkert for veldig mange andre diabetikere, ganske krevende. Du trenger jo veldig mye mer insulin, sier hun, og legger til at det var spesielt krevende da hun tidligere i år var i gang med siste sluttspurt med legestudiet:

– Jeg må jo si at da jeg gikk på medisinstudiet og kombinerte det med å være gravid med diabetes, så var det litt mye.

Også tidligere i år kunne programlederen og legen fortelle til Nettavisen at 2022 har vært i overkant travelt.

– 2022 har inneholdt veldig mye og det har vært et bra år, men jeg skal ikke lyve og ikke si at det ikke har vært stunder hvor jeg har tenkt at det er litt mye og at «nå orker jeg ikke mer», sa hun i forbindelse med et pressetreff for «Forræder».