Gjennom 30 år har Kaptein Sabeltann underholdt småbarnfamilier over hele landet. I år med nye attraksjoner i Dyreparken i Kristiansand, flere boklanseringer og nyinnspillinger av de kjente, kjære sangene - for å feire jubileet.

I september kommer også Kaptein Sabeltanns aller første animasjonsfilm. Det skriver Kulturmeglerne i en pressemelding.

- 27. september har Qvisten Animation premiere på sin aller største animasjonssatsing noensinne. «Kaptein Sabeltann og den magiske Diamant» blir selve kronen på verket i Kaptein Sabeltann-universets 30-årsjubileum, heter det blant annet i pressemeldingen.

Se traileren øverst i saken!

Flere kjente stemmer

Med seg som stemmer i den kommende animasjonsfilmen har de fått med seg kjente skuespillere som Tobias Santelmann, Trond Fausa Aurvåg, Jon Øigarden og Siri Skjeggedal.

Mange av de kjente sangene blir også å høre i den kommende filmen - men i en helt ny drakt.

– Å få jobbe med et så elsket univers er i seg selv stort. Vi håper vi har laget en storslått og eventyrlig animasjonsfilm som vil overraske og underholde alle, men som samtidig lever opp til forventningene til de mange Kaptein Sabeltann-fans der ute, sier regissørene Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune.

Med seg har de hatt noen av verdens fremste animatører og karakterdesignere, noe som tydelig kommer frem gjennom filmens tekniske kvalitet.

– Det føles deilig å endelig få vise frem ferdige bilder fra en film vi virkelig har satset på. Vi våger åpåståat dette er en av de mest detaljerte og visuelt slående animasjonsfilmene som er laget her til lands, og gleder oss enormt til den skal ut til publikum 27. september, sier produsent Eirik Smidesang Slåen.

Dette er imidlertid ikke den første filmen om Kaptein Sabeltann. I 2003 kom den aller første tegnefilmen.

Flere jubileer

Opphavsmann Terje Formoe har gjennom 30 år gjort Kaptein Sabeltann-universet tilgjengelig på svært mange ulike arenaer. Selv fyller han 70 år i 2019.

Dyreparken har hele veien vært Formoes samarbeidspartner. 1.6 millioner har sett kveldsforestillingene i Dyreparken. Denne sommeren har Kaptein Sabeltanns Verden i Dyreparken vært pyntet til fest, og med mange spennende nyheter og aktiviteter for hele familien.

Verken Terje Formoe eller datteren, Janne Formoe som spiller Sunniva i Dyreparken, har stemmer i den kommende animasjonsfilmen.