Lørdag 21. januar fyller Norges tronarving, prinsesse Ingrid Alexandra 19 år. Kongehuset opplyser til NTB at det er lagt opp til en privat bursdagsfeiring.

I fjor ble hun markert med en storstilt feiring anledning myndighetsdagen, og det ble tatt en rekke portretter av den da 18 år gamle prinsessen. I år har kongehuset også delt noen nye bilder av prinsessen på den offisielle Instagram-kontoen til det norske kongehus.

Det har blitt delt to nye bilder av bursdagsbarnet, blant annet et klassisk portrett. I tillegg får det norske folk se en litt tøffere side av prinsessen, nemlig som fallskjermhopper.

Prinsessen fikk omsider oppfylt drømmen sin om å hoppe i fallskjerm, i regi av Forsvaret.

«I sommer fikk hun prøve seg fra 20 000 fots høyde under et såkalt HAHO-hopp (High Altitude, High Opening) sammen med Forsvarets spesialkommando på Rena», skriver kongehuset i Instagram-innlegget.

Prinsessen har allerede vært på flere besøk hos Forsvaret, hvor hun har fått en innføring i hva de driver med.

Usikker fremtid

Den 19 år gamle prinsessen går siste året på Elvebakken videregående skole i Oslo, og dermed står russetiden for døren. Hva høsten vil bringe for prinsessen er foreløpig ikke kjent, og familien har gjort det tydelig at hun står fritt til å velge, men sannsynligvis venter utdannelse og studier etter hvert.

– Siden den oppgaven du har fått, skal vare livet ut, er det viktig at du tar deg god tid til skolegang og utdannelse. Du må fremdeles få bruke mange år på dette. Og ikke glem å leke! Det har i hvert fall jeg god erfaring med, sa kong Harald i talen til prinsessen da 18-årsdagen hennes ble feiret i fjor.

Uansett hva som skjer til høsten, kan det hende at prinsessen flytter ut fra Skaugum, hvor hun har bodd sammen med familien siden hun ble født. Da kan det bli stillere i huset.

Les også: Moteekspert hyller Ingrid Alexandras valg: – Sender en veldig god signaleffekt

– Noe av det vi setter pris på med deg, Ingrid, er gleden som bor i deg, og alt det livet du fyller hjemmet vårt med. Med venner, latter og høy musikk, sa kronprinsesse Mette-Marit i sin tale til datteren på 18-årsdagen.

Aktiv prinsesse

I tillegg til å hoppe i fallskjerm, har Ingrid Alexandra vist at hun er nokså sporty og har flere hobbyer. Blant annet surfing. Hun beskrives som en aktiv jente som liker sport og friluftsliv.

I oktober deltok hun i surfe-NM på Jæren. Hun tok seg til semifinalen, men lyktes ikke å ta seg videre til juniorfinalen i NM i bølgesurf.

I 2020 ble prinsesse Ingrid Alexandra norgesmester i juniorklassen. Den bedriften greide hun ikke å kopiere.

Kronprinsesse Mette-Marit (49) var en spent tilskuer fra strandkanten i Rogaland, og fikk med seg datterens innsats gjennom dagen. I 2020 ble prinsesse Ingrid Alexandra norgesmester i juniorklassen.