Gå til sidens hovedinnhold

Slik lager du asiatisk pizza

Sammen med kokken Rudi Celso og Nettavisens vinekspert Kjell-Gabriel skal vi på en kulinarisk reise gjennom Asia. Første stopp, Vietnam og vietnamesisk pizza!

Asiatisk gatemat er utrolig populært om dagen og man finner det snart over hele verden. I Norge ser vi også mer og mer av dette, og mange av de kuleste restaurantene satser nå på gatemat fra det fjerne Østen. Nordmenn har blitt hekta på disse spennende smakene.

Se hvor enkelt det gjøres i videoen over! Oppskrift er nederst i saken.

Nå er det ikke bare Kina og Japan vi henter inspirasjon og matglede fra, men også Thailand, Vietnam, Malaysia og Filippinene. Halvt filippinske Rudi Celso går ofte tilbake til Filippinene når han skal la seg inspirere til nye retter. Lukter, kryddere og smaker som han husker fra sitt bestemors kjøkken er det han orienterer rettene sine rundt.

Les også

Dommen har falt: Her er de ni beste vinene til lutefisk

Les også

Slik tar du høstens lam til nye høyder

Vin er riktignok ikke så vanlig å drikke på gatehjørner i Manila eller andre storbyer i Asia. Når maten kommer til vestlige land riktignok, er det vin som bør drikkes til. Nettavisens vinekspert Kjell-Gabriel går sammen med Rudi for å finne den rette vinen til denne flotte maten.

Det skal være kjappe, enkle, smakfulle og spennende retter som også skal være lette å lage hjemme. Vi starter opp med noe man ofte finner på gatehjørner i Hanoi i Vietnam. Vietnamesisk pizza.

Ingredienser:

Rispapir

1 egg

Vårløk

Skinke

Revet ost

Sprøstekt løk

Majones

Slik gjør du

Til denne retten kan man egentlig bruke fantasien og fylle på det man måtte ønske. Her er det kun fantasien som setter grenser! Det som pleier å gå i retten er egg, chili, revet ost, majones og sprøstekt løk. Sett pannen på middels varme og legg i rispapiret. Hell over vispet egg blandet med chilipaste. Fyll deretter på med resten av ingrediensene. Når du ser at osten begynner å smelte, bretter du pizzaen over steker kjapt på hver side. Pizzaen er ferdig på under 5 minutter.

Vin til maten

The Liberator The Francophile Chenin Blanc 2019 - 169.90 kroner

Reyneke Chenin Blanc 2019 - 229.90 kroner

God appetitt!

Kommentarer til denne saken