Juleribbe er en klassiker i Norge og en tradisjon som strekker seg langt tilbake i tid. I senere år har riktignok flere og flere begynt eksperimentere med smaker og teknikker. Den asiatiske ribba med sine friske og spennende smaker har skilt seg ut som en favoritt hos mange.
Men én ting har norsk og asiatisk ribbe til felles. Svoren skal være sprø! Dette er Rudi ekspert på. Se hvordan du lager deilige asiatisk ribbe i videoen over. Under finner du oppskriften.

Slik lager du asiatisk pizza
Ingredienser:
Svineribbe
2 ss hvitløkspulver eller presset hvitløk
5 ss soyasaus
4 ss olivenolje
1 ss kinesisk 5 spice
1 vårløk
3 stilker sitrongress
Salt til forberedelse
Hyssing/snor
Dipp:
½ tomat
¼ rødløk
½ kopp soyasaus
1 rød chilli
Kokt ris
Slik gjør du:
La ribba ligge i salt med svoren ned i et døgn.
Tørk av og gni ingrediensene inn i ribbas bakside( kjøttsiden)
Legg vårløk og sitrongress midt på ribba og rull ribba sammen med svoren ut. Svoren skal ikke overlappe. Knyt rullen sammen med hyssing.
Hell litt vann i formen og la ribba ligge litt høyere feks. på en rist
La ribba stå i oven i 2,5 timer på 100 grader før du skrur ovnen opp på Grandiosa-temperatur på 225 grader de siste 30-40 minuttene. Holdt et godt øye med ribba mot slutten. Vi snakker varmluft.
Vin til asiatisk ribbe:
Dette er vinene vinekspert Kjell-Gabriel anbefaler til asiatisk ribbe:
Gusbourne Blanc de Blancs 2015, kr 400, varenummer 11756101
Rosaura 2019, kr 149.90, varenummer 3311501
Camaleão Alvarinho 2019, kr 189.90, varenummer 7407201
Tedeschi Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2017, kr 229.90, varenummer 4607001