Gå til sidens hovedinnhold

Slik lager du asiatisk ribbe

Ribbe er godt, men asiatisk ribbe er noe for seg selv. Rudi og Kjell-Gabriel viser hvor enkelt og godt det kan gjøres.

Juleribbe er en klassiker i Norge og en tradisjon som strekker seg langt tilbake i tid. I senere år har riktignok flere og flere begynt eksperimentere med smaker og teknikker. Den asiatiske ribba med sine friske og spennende smaker har skilt seg ut som en favoritt hos mange.

Men én ting har norsk og asiatisk ribbe til felles. Svoren skal være sprø! Dette er Rudi ekspert på. Se hvordan du lager deilige asiatisk ribbe i videoen over. Under finner du oppskriften.

Les også

Slik lager du asiatisk pizza

Ingredienser:

Svineribbe

2 ss hvitløkspulver eller presset hvitløk

5 ss soyasaus

4 ss olivenolje

1 ss kinesisk 5 spice

1 vårløk

3 stilker sitrongress

Salt til forberedelse

Hyssing/snor

Dipp:

½ tomat

¼ rødløk

½ kopp soyasaus

1 rød chilli

Kokt ris

Slik gjør du:

La ribba ligge i salt med svoren ned i et døgn.

Tørk av og gni ingrediensene inn i ribbas bakside( kjøttsiden)

Legg vårløk og sitrongress midt på ribba og rull ribba sammen med svoren ut. Svoren skal ikke overlappe. Knyt rullen sammen med hyssing.

Hell litt vann i formen og la ribba ligge litt høyere feks. på en rist

La ribba stå i oven i 2,5 timer på 100 grader før du skrur ovnen opp på Grandiosa-temperatur på 225 grader de siste 30-40 minuttene. Holdt et godt øye med ribba mot slutten. Vi snakker varmluft.

Vin til asiatisk ribbe:

Dette er vinene vinekspert Kjell-Gabriel anbefaler til asiatisk ribbe:

Gusbourne Blanc de Blancs 2015, kr 400, varenummer 11756101

Rosaura 2019, kr 149.90, varenummer 3311501

Camaleão Alvarinho 2019, kr 189.90, varenummer 7407201

Tedeschi Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2017, kr 229.90, varenummer 4607001

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken