Gå til sidens hovedinnhold

Slik lager du nydelig filippinsk ceviche

Kokken Rudi viser deg hvordan du lager retten som lager seg selv, nemlig ceviche. Vinekspert Kjell-Gabriel kommer i tillegg med sine vin-anbefalinger.

Se hvor enkelt det gjøres under:

Kinilaw, eller ceviche som vi er vant til å kalle det, har blitt en mer og mer populær matrett de seneste årene. Retten er opprinnelig fra Peru, men Filippinene har også sin variant av retten. Dette er attpåtil en av favorittrettene til kokken Rudi.

Ceviche er en ganske spesiell fiskerett der marinaden er med på å koke fisken. Man kan bruke sitrus til dette, men her bruker vi kokos-eddik.

Les også

Slik lager du asiatisk ribbe

Ingredienser:

Kamskjell

Agurk

Chilli

Ingefær

Paprika

Rødløk

Marinade :

Kokos-eddik

Sukker

Pepper

Smak til med salt

Til slutt en liten dæsj med kokoskrem

Les også

Bao Buns - enkelt, godt og deilig

Slik gjør du

Bland inn alle ingrediensene og hell over marinaden og la den få virke litt. Finn frem vinene så er retten klar. Enklere blir det ikke!

Vin til Ceviche

Kjell-Gabriel har denne gangen tatt med seg to viner fra produsenten Matua fra New Zealand som har vært med å lage en av verdens største salgssuksesser innen vin.

Matua Lands and Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2020 kr 186.90

Varenummer: 1498501

Matua Marlborough Pinot Noir 2019 kr 146.90

Varenummer: 8053901

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord