- Norge er tomme for penger og vil sørge for at de ikke må arrangere Eurovision neste år. Det er den eneste forklaringen på dette.

Det skriver en bruker på sosiale medier etter at Norges håpefulle deltaker, TIX, eller Andreas Haukeland som han egentlig heter, har opptrådd på scenen i Rotterdam i Nederland.

Les mer: TIX videre til finalen i Eurovision

Artisten Haukeland får blandede reaksjoner på sosiale medier etter at han fremførte sangen «Fallen Angel» på scenen i Rotterdam.

- Andreas leverer han - som forventet. Stemmen holder også! Fikk også jubel før han satte i gang. Finaleplass skal være sikker i dette feltet, skriver noen andre.

- Det ser ut som om de prøvde å sette opp en teaterforestilling.. Det funket ikke, poengterer en annen.

TIX høster også ros blant Eurovision-fansen, der en mener at dette var favorittsangen så langt.

Se da TIX tok av seg brillene på scenen i Rotterdam:

- Når man sier Norge, tenker man på voldsom black metal. Også kommer den fyren her som representerer Norge og stiller med en sukkersøt sang, skriver en annen.

Tok av brillene

Programleder på NRK, Marte Stokstad, kunne avsløre at mange hadde håpet at solbrillene, som er et fast inventar hos TIX skulle bli tatt av under opptredenen.

– Det er dritvanskelig å gjøre. Det er noe av det vanskeligste jeg kan gjøre på en scene. Under prøven i dag var det litt enklere å ta dem av, for jeg hadde ikke like mange tics i øynene. Men det kommer mye uansett, for jeg reagerer på scenelyset, forteller artisten til NTB.

Tics beskrives blant annet som plutselige og hurtige, ufrivillige bevegelser ved Tourettes syndrom, som Tix har vært åpen om at han har.

At han tok av brillene førte til stor jubel hos fansen:

«Han tok av brillene. YES TIX.»

«Jeg gråter av TIX som tok av solbrillene. Jeg ELSKER FALLEN ANGEL. Skulle ønske jeg kunne stemme i kveld. Så mange fantastiske sanger.» skriver en annen på Twitter.

- Jeg sang med hjertet

– Jeg aner ikke hvordan det hørtes ut, men jeg sang med hjertet, sier hovedpersonen selv etter å ha sunget i den første semifinalen i Eurovision Song Contest tirsdag kveld.

– Å høre folk synge med på en så personlig låt når jeg er i Nederland er noe av det største jeg har opplevd, fortsetter han.

Se flere reaksjoner på TIX' opptreden:

Ti land går videre

Til sammen deltar 16 land i tirsdagens semifinale, ti av disse går videre til finalen. Går Norge til finalen, blir Tix å se på scenen i arenaen Rotterdam Ahoy også lørdag.

Landene som deltar under tirsdagens sending er Litauen, Slovenia, Russland, Sverige, Australia, Nord-Makedonia, Irland, Kypros, Norge, Kroatia, Belgia, Israel, Romania, Aserbajdsjan, Ukraina og Malta.

Se flere bilder fra sendingen her: