Torsdag kveld går semifinalen i Eurovision av stabelen i Tel Aviv, til tross for uro rundt sikkerheten rundt arrangementet.

Så langt ser det imidlertid ut til at både artister og publikum nyter Eurovision-sirkuset, og torsdag kveld forsvarte KEiiNO Norges ære på scenen i Tel Aviv.

LES OGSÅ: Disse gikk videre fra den første semifinalen

Folk i hele salen danset og sang med under KEiiNOs «Spirit in the Sky» i Eurovision-semifinalen torsdag. Norge fyker oppover på spillselskapenes lister.

– For en opplevelse. Hele salen danset og sang med, og for en jubel. Vi storkoste oss og vil gjerne gjøre det igjen. Nå krysser vi fingrene for finaleplass, sier Alexandra Rotan via NRKs pressekontakter.

Les mer: KEiiNO og Norge gikk til Eurovision-finalen

Under framføringen var det også taktfast klapping i hele pressesenteret, og det hele ble avsluttet med jubel – ikke bare fra de norske journalistene.

Og da resultatene kom inn ble det klart at KEiiNO og Norge tok seg videre til finalen. Den går av stabelen på lørdag.

Norge var nummer 15 på scenen og dermed blant de siste av de 18 artistene som opptrer i torsdagens semifinale, den andre i rekken.

KEiiNO ble altså én av ti bidrag som gikk videre til finalen. De andre landene var: Nord-Makedonia, Nederland, Albania, Russland, Aserbajdsjan, Sveits og Malta.

Minifinale

Alle artistene introduseres med et postkort, denne gangen med dansing. Norges introduksjon er tatt opp i Judeaørkenen.

Tidligere torsdag kveld framførte svenske John Lundvik, en av de store favorittene, «Too Late For Love», også til enorm applaus i pressesenteret.

Svensken topper spillselskapenes lister sammen med Nederlands Duncan Laurence og «Arcade»., som skal på rett etter KEiiNO.

Torsdagens semifinale har blitt beskrevet som en «minifinale» og «dødens gruppe» fordi så mange av favorittene er mer der. Blant dem er også Russland, Aserbajdsjan og Sveits. Danmark er det siste nordiske landet i denne semifinalen.

Norge hylles på Twitter

På Twitter er engasjementet rundt Eurovision stort, og Norges bidrag ble tatt godt imot:

Det var ellers mye humor på Twitter. Spesielt Kroatias bidrag fikk kjørt seg: