I fjor var det hele 30 år siden den første «Home Alone»-filmen, eller «Alene hjemme» som den heter her til lands, kom ut. I hovedrollen finner vi unge Kevin McCallister, spilt av barnestjernen Macaulay Culkin, som nå har blitt 41 år.

Siden den første filmen kom ut har det kommet en rekke etterfølgere, men Culkin spilte kun i de to første: «Home Alone» og «Home Alone 2 - Lost in New York».

Les også: Fikk skryt av David og Victoria Beckham: Slik pynter influenserne seg til jul

Julefilmene har seilt opp til å bli en av nordmenns favoritter, og er for mange selvskrevne filmer som skal nytes i juletiden. 30 år senere ser imidlertid skuespillerne helt annerledes ut. Slik ser «Home Alone»-skuespillerne ut i dag:

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin (41) spiller som nevnt Kevin McCallister. Tilbake på 1990-tallet var han en av de mest populære barneskuespillerne med hovedrollen, og den dag i dag regnes han fremdeles som en av tidenes største barnestjerner.

Også etter at han hadde spilt Kevin for siste gang i 1992, fortsatte han som skuespiller. Han hadde blant annet en rolle i «Frasier» i 1994. Samme år spilte han hovedrollen i «Richie Rich», men så forsvant han. Grunnen var at han ble utbrent. Filmene hans ble fiaskoer, og på hjemmebane slet han med at foreldrene kranglet - om ham.

Les også: Gatemusikant Berthina ble overrasket av Maria Mena. Nå strømmer pengene inn

Det tok hele ni år før omverden fikk en gjensyn med barnestjernen i 2003, da han dukket opp i en episode av «Will & Grace». I mellomtiden hadde han naturligvis blitt voksen, men var fortsatt lik seg selv.

Siden den gang har Culkin vært inn og ut av rampelyset, og har skapt overskrifter for både det ene og det andre. I 2004 ble han pågrepet med både marihuana og piller på seg. Saken og arrestasjonsbildet av ham ble omtalt i medier verden over, og Culkin fikk blant annet stempelet som «skandalestjerne».

Den dag i dag er han derimot blitt en voksen mann, og har fått livet tilbake på rett kjøl. Tidligere i år ble han også pappa for første gang, da han og kjæresten Brenda Song (33) fikk datteren Dakota i april.

Catherine O'Hara

Catherine O'Hara (67) spiller den kjærlige moren Kate McCallister, som er villig til å gjøre alt i sin makt for å komme hjem til sønnen Kevin så raskt som overhodet mulig når hun oppdager at sønnen ikke er med på juleferie.

O'Hara har siden juleklassikeren hatt stor suksess som skuespiller i Hollywood, og har vært å se i rollen som Carol Ward i «Six Feet Under», samt i serien «Schitt's Creek».

John Heard

John Heard spilte rollen som den fornuftige og rolige familiefaren Peter McCallister.

Heard døde i juli 2017, 72 år gammel. Han ble funnet død på et hotellrom i Palo Alto i California. Skuespilleren hadde en hjertefeil, og døde av et akutt hjerteinfarkt

Men Heard hadde hatt en lang karriere etter at han fikk sin første, store rolle i den romantiske komedien «Chilly Scenes of Winter» fra 1979. Han hadde også roller i filmer som «Big» (1988), «Gladiator» (1992) og «Sopranos» i 1999 og 2004.

Devin Ratray

Devin Ratray (44) spilte rollen som den usympatiske storebroren Buzz McCallister. Det er fremdeles nettopp denne rollen han er mest kjent for, men han har holdt seg i filmbransjen siden «Alene hjemme»-suksessen.

Blant annet har han spilt i serien «Law & Order», samt dukket opp i Ryan Reynolds film, «R.I.P.D.».

Nylig frontet Ratray for øvrig et stunt der Airbnb leide ut huset der «Alene hjemme»-filmene ble spilt inn til fire heldige fans for én natt.

Joe Pesci

Joe Pesci (78) spilte rollen som Harry, en av de slemme innbruddstyvene som blir lurt trill rundt av Kevin McCalister.

Les også: Slik skal kongefamilien feire jul

Pesci har gjort det stort som skuespiller og har blant annet vunnet både BAFTA-prisen, og en Oscar for beste støtterolle, for sin rolle i «Raging Bull» fra 1980 hvor han spilte mot Robert De Niro og Martin Scorsese.

Senere har han også spilt i filmer som «Casino», «Love Ranch» og «The Irishman».

Daniel Stern

Daniel Stern (64) spilte rollen som Marv, den litt dummere innbruddstyven.

Etter «Alene hjemme» har han blant annet vært med på tv-serien «The Wonder Years», og holdt seg innenfor TV- og filmbransjen. Han var sist å se i «Shrill».