Da den nye kjæresten til Märtha Louise, sjamanen Durek Verrett, ankom Norge tirsdag, kunne han røpe til pressen at han hadde store planer om å feire 17. mai sammen med prinsessen.

At sjamanen gleder seg til å ta del av den store feiringen, er det ingen tvil om. Allerede samme dag som Verrett landet i Oslo, delte han et bilde av en 17. mai-sløyfe på Instagram.

- Jeg er klar, skrev han.

- Ingen plikter

Hvordan det nye kjæresteparet skal feire Norges nasjonaldag på, er blitt spekulert heftig i sosiale medier.

Ifølge TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland har prinsesse Märtha Louise ingen offisielle plikter på nasjonaldagen, og han tviler sterkt på at Märtha og hennes nye kjæreste vil være å se på Slottsbalkongen.

- Det er kun kongeparet og kronprinsfamilien som har plikter på nasjonaldagen. Det er kun disse seks som hilser på barnetoget fra Slottsbalkongen på 17. mai, sier Totland til Nettavisen.

Barna til Märtha, derimot, kan hende dukker opp i et vindu fra Slottet.

- Prinsesse Märtha Louise og hennes tre døtre er imidlertid noen ganger på plass inne på Slottet på 17. mai - og da hender det at de dukker opp i et vindu på kronprinsens kontor sammen med prinsesse Astrid og hennes hund for å se på barnetoget, sier han.

Lunsj med kong Harald

At Märtha og sjamanen møter resten av kongefamilien etter barnetoget, er det stor sjanse for. Ifølge Totland er det tradisjonen at kong Harald og dronning Sonja inviterer familie og eventuelle andre gjester på en helt privat lunsj på Slottet.

- Og der pleier Märtha og barna gjerne også å være med, sier Totland.

- Så når Märthas nye kjæreste er hennes gjest i Lommedalen på nasjonaldagen i år, ser jeg slett ikke bort fra at han også kan dukke opp ved denne private lunsjen med hennes familie, fortsetter han.

- Smake på norsk mat

Tidligere har prinsessen uttalt hvor godt hun er blitt tatt i mot av kjærestens familie i Los Angeles. At Märtha er opptatt av at Verrett skal føle seg like inkludert, er det ikke tvil om, ifølge Totland.

Kongehuseksperten er sikker på at lunsjen på Slottet, vil bli en minnerik opplevelse for sjamanen, om det blir slik at kjæresteparet drar dit.

- Helt fra Märtha og Haakon var i tenårene har kongeparet lagt stor vekt på å møte deres kjærester og hjertevenner - og invitere dem hjem til seg. Det var jo noe de selv savnet i sin tid. Jeg er sikker på at det blir en hyggelig lunsj, med typisk norsk 17. Mai-mat. Kanskje Durek vil få smake spekekjøtt og eggerøre for aller første gang? Sier Kjell Arne Totland.