*Nettavisen* Livsstil.

Slik skal Netflix og HBO få slutt på passord-deling

Netflix og HBO går sammen med flere strømmetjenester om å stoppe deling av passord og kontoer.

Netflix og HBO går sammen med flere strømmetjenester om å stoppe deling av passord og kontoer. Foto: AFP PHOTO / Robyn BECK / NTB Scanpix

Strømmegigantene har sett seg lei at folk deler abonnementene sine videre til andre.

09.11.19 20:34

Flere strømmetjenester, inkludert Netflix og HBO, har slått seg sammen om å finne en løsning på at abonnenter låner bort passordet sitt til andre, noe selskapene kan tape milliarder på.

Ifølge Bloomberg diskuterer strømmetjenestene nå flere tiltak som kan tas i bruk for å få slutt på at man får sett filmer og serier på andres abonnement - og altså ikke betale en krone.

Også TV 2 har omtalt saken.

Noen av tiltakene som diskuteres skal være at de vil be kundene om å skifte passordet ofte, eller at man får tilsendt en kode på sms som trengs for å kunne se videre.

Det kan også bli aktuelt å kreve at brukerne logger seg inn med fingeravtrykk, skriver Bloomberg.

Det skal være ventet at bransjen taper hele 6.6 milliarder dollar på passord-deling piratkopiering i år.

Bloomberg påpeker at det kan være en viss risiko i å innføre slike tiltak, og at det ikke nødvendigvis vil føre til flere abonnenter hos strømmetjenestene.

Netflix har imidlertid ikke store vansker med å få folk til å betale for tjenesten. I regnskapet for tredje kvartal 2019 kom det frem at de hadde dratt inn 6.8 millioner nye abonnenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag