BERGEN (Nettavisen Livsstil): I forkant av årets Gullruten-utdeling har det vært en voldsom diskusjon i sosiale medier rundt nominasjonen av den kanskje mest gjeve prisen, publikumprisen.

De nominerte til prisen, der seerne selv bestemmer hvem som skal gå av med seieren, er Solveig Kloppen, Nicolay Ramm, Jørgine Vasstrand og duoen Vegard Harm og Morten Hegseth.

Sistnevnte har imidlertid fått så busta fyker i sosiale medier etter at de, ifølge fansen, «tigger etter stemmer». I løpet av de siste ukene har Harm og Hegseth gått hardt ut, både på sosiale medier og i podcasten sin, og oppfordret fansen til å stemme på dem.

- Jeg blir kvalm over hvordan Morten og Vegard tigger etter stemmer på. Nå vil jeg i hvert fall ikke stemme på dem, skriver en fan.

Innrømmer mas

Selv har ikke humorduoen lagt merke til kritikken om at de skal ha «tigget til seg stemmer».

- Vi har jo mast om stemmer, men jeg vet ikke om det er feigt eller ikke? Vi har sagt fra i podkasten og lagt ut noen Instagram-poster, og hvis de andre konkurrentene ikke har Instagram eller podkast, så synd for dem, sier Hegseth.

- Det er jo en publikumspris, så hvis folk stemmer fordi vi har gjort dette, så er jo det bra, legger han til.

Dobbeltmoralsk

Likevel kan Hegseth forstå hvorfor folk har reagert som dem har gjort, og kaller seg selv dobbeltmoralsk.

- Jeg skjønner jo det litt. Hvis jeg hadde sett folk si sånn «stem på meg, stem på meg», så hadde jeg sikkert tenkt «slutt å mas». Men når man står der sjøl, så er det noe annet, smiler Hegseth.

Se klippet øverst i saken!

- Og dobbeltmoral er det jeg lever av i alle fall, så da får jeg kritisere andre og gjøre det samme sjøl, legger han til.

- Men er det litt kjipt å terge på seg publikum til en publikumpris?

- Folk blir sure og livet går videre, sier Vegard Harm.

- Jeg tipper vi har terget på oss sånn 14 stykker og resten elsker oss, legger han til.

Hvem som til slutt vil stikke av med den gjeve publikumprisen gjenstår å se. Gullruten starter på TV 2 klokken 21:40.