Märtha Louise og sjaman Durek Verrett åpnet sitt første arrangement på norsk jord med å fortelle om prinsessens selvfølelse og kom med flengende kritikk av pressen. Deretter gikk det over i sjamanistisk øvelse.

Kritikken har haglet mot sjamanens virke, men nå får altså offentligheten et tett innblikk i hvordan sjamanen gjennomfører sine seanser.

Nettavisens reporter Magnus Ekeli Mullis var på plass og forteller her hva som foregikk bak de lukkede dørene. Se video øverst i saken.

Det er sjaman Durek Verrett som i stor grad leder den første delen av arrangementet etter åpningsseansen. Han starter med en pusteøvelse.

– Ta på hjertet med øynene åpne, pust inn og ut og tenk på noen du elsker. Tenk på noe du elsker så selvet ditt kan utvide seg på den energien. Vi må forbli konstant i kjærlighet. Sitte i kjærlighetens elv og ikke bevege oss, så vil livet bli fantastisk. Men du må holde deg unna distraksjoner, forteller sjamanen fra scenen mens publikum deltar aktivt.

Sjamansk felleshealing

Prinsesse Märtha Louise er selv med og deltar på øvelsen. Deretter går de inn i en sjamansk felleshealing.

– Du har din egen kjærlighet og ditt eget univers. Pust inn og ut og fortsett å dunke på hjertet. Pust deg inn i det. Kroppen din lager «synthesis relay» (sjamanistisk betegnelse, journ.anm.) og kjærligheten blir høyere og høyere.

Alle i salen tapper på hjertet sitt og puster, mens de skal tenke på noen de er glade i eller noe de blir glad for.

Avslapningsøvelser

Deretter går de inn i avslapningsøvelser.

– Ikke kryss beina, ikke tenk på regninger eller tygg tyggegymmi. Vær tilstede. Dere er alle skapt fordi du er en leder, men for å komme dit må du elske deg selv.

Vår reporter på stedet forteller at det ofte gjentas at du må elske deg selv og stå i kjærlighet.

Deretter blir salen bedt om å lukke øynene. Prinsessen følger etter.

– Det handler ikke om å være høflig

– Det handler om å ta betingelsesløs kjærlighet og selvkjærlighet til et nytt nivå hele tiden, sier sjamanen under avslapningsøvelsen.

På dette tidspunktet har sekvensen var i over 15 minutter. I salen, som tar 550 personer er det nærmest fullsatt, og det er en klar overvekt av kvinner.

- Ikke kryss beinene, ikke dekk til munnen. Det handler ikke om å være høflig nå, det handler om å la alt komme ut, fortsetter sjamanen under sin felleshealing.

LES OGSÅ: Prinsesse Märtha Louise åpnet opp om egen selvfølelse – og var knallhard mot pressen

Alle må reise seg og deretter repetere ord etter sjamanen.

– Jeg vet min reise gjennom livet ikke er om noen andre enn meg med meg selv som er med deg, sier sjamanen og alle gjentar dette.

– Livet venter på deg, alltid på det rette stedet til det rette tidspunktet. Du fortjener det beste, fordi du er best. Tenk på det – du ble skapt, og Gud gjør ingen feil, sier Durek Verrett til salen.

Mener folk er dårlige til å ta plass

Øvelsen er over, publikum setter seg ned og småprater krot med hverandre, før prinsesse Märtha Louise overtar ordet.

– Det jeg merket i rommet under øvelsen, er at folk var redd for å vise hva de føler. Vi tar ikke plassen vår, ikke for glad eller for glad i vår kultur. Alle er redde for at sitt «space» går over i andres «space».

Prinsessen fortsetter å snakke om hvordan folk er redde for å vise hva de føler og at vi ikke tar vår egen rett til å vise oss selv og være oss selv.

Prinsessen snakker om frykt

– Jeg var veldig sensitiv da jeg vokste opp, forteller hun og snakker om at hun hadde store humørsvingninger da hun var yngre.

– Jeg følte meg tom og var der for alle, men var ikke der for seg selv. Frykten min sa at hvis jeg går til mitt eget «space» vil jeg finne noe ondt. Den dagen jeg åpnet opp sinnet, bitterheten og sorgen for å ikke se meg selv, fant jeg kjærlighet, sier hun og legger til:

– Det frykten forteller oss er ikke nødvendigvis sant. Frykt trekker oss tilbake og deler oss, det får oss til å peke til andre og ikke til oss selv.

LES OGSÅ: Fastlege om alternativ medisin: - Ytterste konsekvens er at pasienten kan dø

Prinsessen: – Alle er ledere

Prinsessen fortsetter deretter med å snakke om det å være en leder. Hun starter med å si at det er enkelt for folk å si at man ikke er en leder.

– Noen andre kan ta vare på alt; lederen av landet, sjefen din og så videre, sier hun før hun konstaterer at alle er ledere.

– Det å være leder er å lytte her (peker på hjertet, journ.anm) og være sannferdig mot det som er her. Alle kan gjøre det. Du er en leder i ditt eget liv og du er alltid der for noen. Det er alltid noen du kan lede og som kan lede deg. Det er det vakre ved å være et menneske. Det er en bytting av energi som får oss til å se verden på en ny måte, sier prinsesse Märtha Louise.

Ny sjamanistøvelse

Sjaman Durek tar over igjen. Salen blir igjen bedt om å lukke øynene, krysse armene, puste inn og ut. Det er en rolig stemning i salen nå.

– Tenk på navnet ditt, hva folk kaller deg i denne verden. Legg merke til hvordan navnet føles når det er knyttet til deg. Og pust. Inn og ut. Ta navnet ditt og gi slipp på det. La det fordampe. Det er vekk. Du har ikke noe navn. Merk hvordan du føler deg. Ta identiteten som mann eller kvinne og merk hvordan det føles og hva som kommer med den tilknytningen. Ta kjønnet ditt og send det vekk. Du har ikke noe kjønn, ikke noe navn. Merk hvordan det føles, forteller sjamanen til en sal med lukkede øyne.

– Ta vekk ideen om å ta noen andres energi eller ansvar. Du skylder ingen ingenting, ikke noe ansvar. Ta vekk merkelappene som er knyttet til deg. Merk hvor du er med hvordan du føler deg, når alt er fjernet fra deg.

Alle blir bedt om å puste ut. Det pustes heftig i salen nå.

– Trekk ut alle negative ting, slipp det ut av munn og hals.

Intensiteten i salen øker

En person i salen kommer med et lite rop. Sjamanen snakker i et stadig økende toneleie.

– Gå inn i hjernen og trekk ut hver eneste løgn du noen gang har akseptert om deg selv.

Det er fortsatt intens pusting i salen, og noen puster skikkelig dypt.

– Hver eneste lidelse du har kjent og hvorfor mennesker er så slemme og sårende. Slipp det ut. Du er kjærlighet.

Noen folk hoster litt i salen, mens sjaman Durek fortsetter. Det virker som om stemningen blir mer intens blant tilhørerne, dess mer sjamanen hever stemmen.

– Tilkall dine stamfedre dypt i kroppen din, fordi de elsker og ser deg, sier sjamanen.

Det er en veldig intens stemning i salen nå. Publikum må kjenne på kroppsdelene, for å gjøre renselse. Det er en skikkelig spirituell oppvåkning i salen, føles det som.

– Gå inn i hver eneste gang noen har såret eller løyet til deg. Hvilket organ er det i? Hvor i kroppen din? Slipp det fri.

Det signaliseres fra scenen at seansen er slutt og alle står og klapper. Prinsesse Märtha Louise tar ordet og takker alle for at de kom, før de begge takker for seg.