Rapperen Snoop Dogg (50) er gjest i podkasten «The Joe Rogan Experience», der han en drøy time inn i episoden vier hele to minutter til å snakke om sine opplevelser med Norge.

Det er i samtale om hvordan narkotikalovene i ulike land er at Joe Rogan (54) og rapperen kommer inn på temaet.

50-åringen ble i 2012 nektet innreise i Norge i to år etter å ha blitt tatt av tollere med åtte gram marihuana på seg da han ankom Kjevik lufthavn i Kristiansand i forbindelse med en konsert på Hovefestivalen på Tromøya utenfor Arendal.

Les også: Her er «Paradise Hotel»-stjernen på rød løper med verdensstjernene: – Klyp meg!

– I et land kan du ikke engang lukte weed. Du kan ikke engang ha det i systemet ditt, sier Snoop Dogg i podkasten.

– Virkelig, hvilket land? spør Joe Rogan, og får Norge til svar.

– Det er nulltoleranse, forteller den verdenskjente rapperen.

– Jeg måtte tisse i en kopp

Videre forteller Snoop Dogg om sine egne erfaringer med det norske politiet, som skal ha vært mer enn én gang.

Første gang skal ha vært før en konsert, der turnébussen hans ble stoppet og to politibetjenter kom om bord. De skal deretter ha tatt med rapperen ned på politistasjonen og krevd en narkotikaprøve med en blodprøve eller urinprøve.

– «Enten gir du oss blod, eller så må du tisse i en kopp. Vi må se om du har noe narkotika i systemet», skal de ha sagt.

Les også: Kjetil Jansrud holdt nyheten skjult i ett år: – Aldri vært lykkeligere

50-åringen tisset i en kopp, og gjennomførte så konserten.

Seks måneder senere returnerte Snoop Dogg til Norge for en ny konsert, og den gangen skal han ha blitt pågrepet med en gang han ankom landet. Igjen ble han tatt med på politistasjonen, ettersom prøven fra seks måneder tidligere hadde gitt utslag. Da måtte han igjen avlegge en urinprøve.

– Jeg måtte tisse i en kopp igjen, så spurte de meg om et bilde før de lot meg gå. Se for deg hvor sjokkert jeg var. Jeg måtte røyke en etter det, forteller rapperen i podkasten.

Saftige bøter

Snoop Dogg nevner ikke i podkasten hvilke Norges-besøk det er snakk om, men det er nærliggende å tro at historien har en sammenheng med Hove-opptredenen hans i 2012.

Da rapperen landet på norsk jord før festivalen, var det første som møtte ham en narkotikahund. Hunden luktet noe, og tollerne fant som nevnt åtte gram marihuana på ham. I tillegg fant tollvesenet valuta til en verdi av 227.000 kroner i rapperens bagasje. Og det skulle koste ham dyrt.

Les også: Brutalt ærlig om skilsmissen: – Følte jeg ikke gjorde en god jobb

For narkotikabeslaget fikk han en bot på 12.000 kroner, og kontantene kostet ham 40.000 kroner. 50-åringen vedtok bøtene på stedet, og sto på scenen under Hove dagen etter.

Måneden etter kom imidlertid beskjeden om at han hadde blitt utestengt fra Norge i to år.

I september neste år skal rapperen ha sin første konsert i Norge siden 2014.