For noen år siden var Sofie Caroline Nilsen (26) et navn som til stadighet dukket opp i både aviser og i sosiale medier, men det siste året har det vært relativt stille fra influenseren.

Og det er det en grunn til. I et snaut år har nemlig den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren – som siden slo seg opp som en av landets største bloggere og i 2019 medvirket i TV 2-programmet «Bloggerne», sett tilbake på livshistorien sin i arbeidet med sin nye bok, «Alt jeg ikke har fortalt».

Les også: (+) Sofie Caroline Nilsen: – Jeg fremstår nok som en åpen person, men jeg skjuler mye

I boken går 26-åringen inn på flere personlige temaer, og hun skriver blant annet om både sorgen etter farens død og om tragedien hun opplevde på sommerleir på Utøya i 2011.

Nilsen skriver også om sin første kjærlighet, om kjærligheten som fulgte og om livet som toppblogger.

Og dersom man skulle tro at alt en blogger skriver om er sant, må man tro om igjen. I boken røper nemlig Nilsen en detaljert plan som skulle sikre henne plassen på topplisten.

– Villig til å ofre alt

«Mitt største ønske var å kunne leve av bloggen min, og det var det eneste målet jeg hadde i tiden fremover. Det ble nesten som en besettelse», forklarer influenseren i boken sin.

– Jeg tror alle har sine faser. Og når man gjerne vil noe så går man kanskje langt for det. Jeg var jo villig til å ofre alt og bare gi alt, sier hun til Nettavisen om alt hun gjorde for klikk.

Les også: Lilli Bendriss avslører brudd

26-åringen legger nemlig ikke skjul på at hun provoserte med vilje, noe hun er ærlig om i boken.

– Jeg vil egentlig bare vise litt alt det rare man gjør for å enten bli snakket om eller få oppmerksomhet. Og på den tiden her så var det litt «inn» å provosere. Det handlet om å provosere mest mulig. Jeg tror de aller fleste i min bransje kan kjenne seg igjen i akkurat det å provosere, sier Nilsen.

I boken nevner hun blant annet et eksempel der hun strategisk plasserte en tube med glidemiddel i kjøleskapet.

Og glidemiddelet fikk naturligvis oppmerksomhet. I boken skriver Nilsen følgende:

«Dette gjorde jeg kun for oppmerksomhetens skyld, for jeg visste at det var noe leserne mine ville henge seg opp i. (...) Som forventet funket det, og jeg fikk masse lesere den dagen».

Angrer ikke på noe

Overfor Nettavisen legger ikke Nilsen skjul på at mye av det hun gjorde kun var for oppmerksomhetens skyld.

Likevel angrer hun ikke når hun ser tilbake på det i dag.

– Jeg angrer sjelden på ting jeg har gjort, for på en eller annen måte har alt tatt meg dit jeg er i dag. Men jeg hadde ikke satt glidemiddel i kjøleskapet igjen for å skape reaksjoner eller gjøre mye av det andre rare jeg gjorde. Det er ikke ting jeg ville gjort i dag, nei, forteller 26-åringen og ler.

– Jeg har jo vokst jeg og. Jeg var bare 21 da jeg kom inn i det her, nå er jeg 26. Man blir jo voksen, legger hun til.

Les også: Elleville konspirasjonsteorier om Kylie Jenner

«Strategien» hennes har endret seg drastisk på disse årene.

– Jeg har lyst til å drive med det jeg gjør, men jeg tror det er viktig at man ikke alltid må tenke at man må være så aktuell hele tiden og gjøre så mye for å bli pratet om, sier Nilsen, og forklarer hvordan tankegangen var da hun var ny i bransjen:

– Sto det dritt om meg på Jodel var det positivt, så lenge jeg fikk oppmerksomhet rundt navnet mitt. Jeg måtte hele tiden være aktuell, være i media hele tiden og sørge for at folk snakket om meg. Vi var mange om beinet, og når man er ny tror jeg man kan gå veldig langt. Du skal bli husket og snakket om, og komme deg opp og frem, minnes 26-åringen.

– Mistet meg selv

Til slutt skjønte imidlertid influenseren at det hadde gått for langt, og hun bestemte seg for å ta grep.

– Jeg mistet meg selv i prosessen med å bli noe, sier hun.

– Men nå har jeg omsider kommet meg ut av den sirkelen. Jeg har funnet en ro, og skjønner at det går bra. Man trenger ikke være den drøyeste og mest provoserende for å kunne gjøre den jobben her. Så jeg tror det er viktig å trekke seg litt tilbake noen ganger og bare finne seg selv litt, og det har jeg gjort det året her mens jeg har skrevet bok, legger Nilsen til.

Det betyr derimot ikke at hun aldri kommer til å provosere.

– Jeg vil ikke selge en versjon av meg som jeg ikke er. Og selvfølgelig, jeg er ikke alltid politisk korrekt, og jeg kan sikkert si ting som provoserer og irriterer enkelte folk. Men da gjør jeg det ikke bevisst, da er det min mening og da kan jeg stå inne for det. Og sånn er jeg, avslutter 26-åringen.