Det begynner for alvor å tilspisse seg inne på «Camp Kulinaris» denne uken, og i kvelds episode kjempes det om å få være med inn i den siste og avgjørende finaleuken.

Les også: Røk ut av «Camp Kulinaris»: – Smakte ikke forskjell på Toro og Maaemo

Ettersom radioprofil Michael Andreassen vant den første utfordringen og Aurora Gude og Abukakar «Abu» Hussein kapret de to andre plassene, sto det til slutt mellom Runar Sørgaard, Johanna Grønneberg og Sofie Frøysaa til en siste duell før finaleuken smelles i gang.

For å avgjøre hvem av de tre som imidlertid måtte pakke sammen sakene sine ble de utfordret i en aldri så liten pannekake-konkurranse, der målet var å lage tre pannekaker med tilbehør.

- Manipulerte seg til seier

Utfordringen høres kanskje ikke så vanskelig ut i seg selv, men da de tre deltakerne først setter i gang oppstår det flere komplikasjoner som gjør det hele mye vanskeligere.

Spesielt for Runar Sørgaard og Sofie Frøysaa som blir forstyrret av Grønnebergs hyppige snakk og utspørring. Gjennom hele konkurransen kom nemlig Grønneberg med spørsmål til Frøysaa og Sørgaard om alt fra pannekaker til sommerferie-minner, mens de iherdig forsøkte å konsentrere seg om pannekakesteking.

Les også: Sofie Frøysaa fikk OCD-anfall på «Camp Kulinaris»: - Jeg mistet det fullstendig

- Selvfølgelig var det en taktikk hun brukte, det sa hun jo selv. Det funket jo! Jeg ble ikke så affektert av det der og da, det var mer slitsomt å se på det på TV, ler hun.

Grønnebergs snakking og utspørring så nemlig ut til å fungere. Etter at tiden var ute hadde nemlig Frøysaa bare klart å steke en pannekake, og røk dermed ut av «Camp Kulinaris».

Ville lette på stemningen

- Det var helt klart taktisk. Det er en konkurranse og man skal følge reglene, men man gjør det man kan for å vinne å sette ut motstanderen, sier Grønneberg til Nettavisen.

Samtidig var praten under konkurransen nødvendigvis ikke bare for å sette ut de andre, men også for å lette litt på stemingen.

- Overfor Runar var det egentlig mest for å sette han ut, ler Grønneberg og fortsetter:

- Men overfor Sofie handlet det litt om å ikke det så alvorlig. Hun hadde en veldig tendens til å se veldig alvorlig på konkurransene og hun sa selv også at det hjalp å snu fokuset litt.

Ikke bitter

Selv om det selvsagt er surt å måtte reise hjem rett før en finaleuke tar imidlertid ikke Frøysaa så hardt på nederlaget likevel.

- På en måte var det litt trist å måtte reise hjem siden vi hadde vært der så lenge, men jeg hadde ikke det konkurranseinstinktet som de andre, sier Frøysaa.

Ifølge henne hadde hun det tidligere da hun var barn, men etter en rekke terapitimer hevder hun selv at hun har mistet instinktet.

- Jeg har ikke følt på konkurranseinnstinkt etter det, så jeg tenker at de som har det er syke i hodet. Om det er lov å si, tøyser hun.

Les også: Abu hudflettes av Kjartan: – Det kommer ikke godt nok frem hva som egentlig skjedde

Vant likevel

Sofie Frøysaa innrømmer også at det manglende konkurranseinstinktet gjorde at hun ikke klarte å gjøre sitt beste.

- Jeg var ganske klar for å dra hjem. Min tid der inne var liksom omme, og jeg så det var flere der som hadde lyst på de finaleplassene mer enn meg, sier Frøysaa og legger til at hun føler at hun vant «Camp Kulinaris» litt likevel.

- Jeg vant jo med tanke med hva jeg kom dit for, fortsetter hun og refererer til bakgrunnen til hvorfor hun valgte å være med på realitykonseptet.

Brukte deltakelsen som eksponeringsterapi

Sofie Frøysaa takket nemlig ja til å være med på «Camp Kulinaris» for eksponeringsterapi.

I et tidligere intervju med Nettavisen fortalte komikeren at deltakelsen av realityprogrammet var en fin anledning til å endelig bli kvitt OCD-lidelsen hun har slitt med i alle år.

Omtrent hele livet har Frøysaa levd med ulike former for tvangstanker. Våren 2019 ble hun imidlertid frisk fra de fleste tankene, bort sett fra det å være på kjøkkenet.

Les også: Anna Anka truet med å forlate innspillingen: – Dette synes jeg ikke er greit

- Spesielt bakterier og skarpe gjenstander er det jeg synes er ubehagelig, fortalte Frøysaa til Nettavisen tidligere i år.

Lidelsen førte blant annet til et panikkanfall inne på «Camp Kulinaris», men siden den gang har hun fått bukt på problemene.

- Takket være innsatsen på «Camp Kulinaris» har jeg vært frisk siden, fortalte Frøysaa og la til at hun nå lager måltider hjemme på sitt eget kjøkken, noe hun aldri gjorde før.

Sofie Frøysaa gjestet Nettavisen-podkasten SCHENDIS tidligere i år. Lytt til podkasten her: