Sofie Karlstad (24) er for tiden å se i «Celebrity Ex on the Beach», der en rekke tidligere, internasjonale realitystjerner deltar i det velkjente og med årene godt etablerte tv-konseptet – der deltakernes ekser dukker opp i tur og orden.

Selv har Karlstad erfaring fra svenske «Love Island» og norske «Paradise Hotel», men dette er hennes første møte med «Ex on the Beach». Og med tanke på at tv-programmet i utgangspunktet er britisk, er det også hennes første møte med britiske medier og da spesielt sladderpressen i landet.

Les også: TV-aktuelle Sofie Karlstad prøvde å operere seg selv som tenåring. Kjendislege advarer

Allerede før programmet hadde premiere ble nemlig Karlstads navn nevnt i medier som The Sun og Daily Mail, og dersom den britiske sladderpressen dekker programmet like tett som de har gjort tidligere er det stor sannsynlighet for at det blir mer internasjonal omtale på den unge nordmannen.

Det legger ikke Karlstad skjul på at kan være skremmende.

– Det blir en ny opplevelse med britisk presse. Norsk presse er jo veldig snille, mens de i Storbritannia driver med mye graving i privatlivet. Sånn sett er jeg glad jeg bor i Norge, sier hun til Nettavisen i forbindelse med det nye tv-programmet.

Tok grep etter tragiske utfall

Britisk sladderpresse kombinert med realityprogrammer har fått mye oppmerksomhet de senere årene.

I 2020 lanserte regulerings- og konkurransemyndighetene for kommunikasjonsindustrien i Storbritannia, Ofcom, retningslinjer for å beskytte blant andre nye realitydeltakere.

Les også: «Love Island»-programlederens dødsfall sjokkerte en hel verden: – Livet hennes falt fra hverandre

Dette etter at flere tragiske utfall fulgte enkelte realitydeltakeres tv-debuter. Ifølge Sky News var tiltakene nødvendige for å sørge for at tv-kanalene tok vare på bidragsyterne sine – spesielt de som sto i fare for betydelige problemer som følge av en deltakelse i et populært program.

De nye reglene skulle sørge for at sårbare mennesker og andre som ikke er vant til å være i rampelyset blir beskyttet, og kom som følge av at flere realitydeltakere mistet livet etter å ha blitt «kjendiser» nærmest over natten. Etter å ha deltatt i et populært realityprogram er det nemlig stor sannsynlighet for at enkelte realitydeltakere får svært mye oppmerksomhet både i sladderpressen og i sosiale medier.

– Er alltid litt bekymret

Dette er en problematikk også Karlstad fått med seg, og som hun var klar over og forberedt på før sin egen deltakelse.

– Det er alltid overskrifter over folk som har opplevd slikt og tar livet sitt, sier hun til Nettavisen.

– Men jeg bor heldigvis ikke der, og leser ikke avisene deres.

Likevel legger ikke 24-åringen skjul på at hun har vært inne på tanken om at hun muligens kan få oppmerksomhet i et mediebilde hun ikke er vant til – noe hun synes er litt ekkelt.

– Altså, man er jo alltid litt bekymret, sier hun og legger til:

– Jeg tror de (britiske medier) kan grave mye i privatlivet mitt. Og jeg tror det blir vanskelig hvis privatlivet mitt blir delt i mediene. For det er noe jeg liker å holde for meg selv, bare de som kjenner meg vet hvem jeg virkelig er, sier hun.

Likevel føler hun seg godt ivaretatt etter sin egen deltakelse.

– Jeg får ikke si så mye om produksjonen, men det er alltid tilbud om psykolog hvis man trenger det, sier hun.

– Gøy å se seg selv

Til nå har Karlstad sluppet unna de største overskriftene, og kun blitt nevnt i enkelte deltakersaker hos de ulike mediene.

Daily Mail skrev imidlertid nylig at enkelte av tv-seerne reagerer på at kjendisene i realityprogrammet ikke egentlig er kjendiser, da flere ukjente navn er med – inkludert Karlstad. Selv synes hun det er gøy at tv-produksjonen tok sjansen på henne blant de ellers engelskspråklige deltakere.

Les også: Reagerer på TV-bilder av «Tindersvindleren»

– Det er gøy å se seg selv representert i et internasjonalt program. Om det er den beste plassen å representere Norge, det vet jeg ikke helt, for det hadde kanskje vært OL. Men noen er med i OL, og andre er med i «Celebrity Ex», ler hun.

For øvrig visste heller ikke hun hvem de andre der inne var.

– Jeg kjente ingen der, for jeg har ikke sett på britisk reality, sier hun lattermildt.