Helt siden 2004 har programleder Solveig Kloppen (50) underholdt seere på TV 2 i alt fra «Idol» til «Norske talenter». De siste årene har hun gjort stor suksess med sitt eget program, «En kveld hos Kloppen».

Etter over 16 år i kanalen har Kloppen valgt å ikke forlenge kontrakten i TV 2.

Det er Dagbladet som først omtaler saken.

Les også: «En kveld hos Kloppen» tas av skjermen

– Jeg tror det handler om at hun har lyst på nye utfordringer etter 20 år i TV 2, men dette kan Solveig svare bedre på selv, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, til Nettavisen.

Solveig Kloppen har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Dette skal hun gjøre nå

Kloppen går nå til konkurrenten Discovery, melder TV 2. Overfor kanalen legger ikke programdirektør Magnus Vatn skjul på at det er stas å få Kloppen i stallen.

– Solveig er en av de dyktigste, mest erfarne, best likte og definitivt mest hyggelige menneskene som finnes i vår bransje. Det er stor stas for oss i Discovery at hun har lyst til å bli med laget vårt, sier han og legger til.

– Solveig er også veldig anvendelig, hun kan bidra på veldig mange forskjellige vis, så det skal bli skikkelig spennende å sette seg ned med henne og planlegge fremtidige prosjekter.

Kloppen jobbet i TVNorge i 2000, før hun gikk til TV 2.

Vankelig å finne en erstatter

Ifølge Haldorsen er det foreløpig ikke blitt avklart hvem som skal erstatte Kloppen i TV 2 miksen.

– Vi har utrolig mange fine profiler i TV 2, men å erstatte Kloppen blir vanskelig. Det er ikke nødvendigvis en erstatter vi er ute etter heller, sier Haldorsen til Nettavisen.

Til tross for Kloppens overraskende avskjed blir 50-åringen likevel å se på TV 2-skjermende en stund til. Solveig Kloppen er for tiden midt i produksjonen av dokumentarserien «En del av meg».

– Hun skal gjøre ferdig den før hun forlater oss. Solveig har vært helt fantastisk for oss og har en helt spesiell plass i våre TV 2-hjerter. Det er vemodig at hun nå forlater oss. Samtidig heier jeg på folk som tør å ta nye sjanser, sier Haldorsen til Nettavisen.

Serverer sterke TV-scener

TV 2-serien «En del av meg» hadde premiere i høst, der Kloppen møter nære familiemedlemmer som har brutt kontakten, og som nå forsøker å finne tilbake til hverandre igjen.

Med en slik oppskrift er det ikke uventet at Kloppen igjen serverer TV-seerne med tårevåte og sterke episoder. De siste årene har Kloppen nærmest blitt kjent som den folk åpner seg opp til.

Les også: Solveig Kloppen: – Jeg er den eneste som er igjen

Gjennom programmet «En kveld hos kloppen» har hun fått store TV-personligheter til å åpne seg opp om de mest private ting foran kamera, og gjennom programmet «Det jeg ikke fikk sagt» tok hun med seerne på sin egen reise gjennom sorgen.

I 2017 gikk Kloppen gjennom det hun har omtalt som sitt livs største krise da hun opplevde å miste både moren og søsteren sin i løpet av seks uker. Storesøsteren til Klippen, som hadde vært svært viktig for henne etter morens død tok sitt eget liv, 50 år gammel.

Premiert programleder

At Kloppen har gjort suksess i TV 2, er det ingen tvil om. Faktisk har hun vunnet flere prestisjetunge priser i løpet av tiden hos kanalen.

I 2005 vant hun publikumsprisen under Gullruten for innsatsen i «Idol», og i 2008 ble hun nominert til en Gullrute for «Hjelpekorpset». I 2011 vant serien «Svendsen om Hansen og Jensen», som hun ledet sammen med Truls Svendsen (49), en Gullrute i kategorien beste magasin- eller livsstilsprogram.

Også «En kveld hos Kloppen» har sørget for en Gullrute, da Kloppen i 2017 vant i kategorien beste kvinnelige programleder. Programmet var også nominert til publikumsprisen året etter – der Kloppen igjen også var nominert til beste programleder for «Det jeg ikke fikk sagt».