Gå til sidens hovedinnhold

Sommer og sol fra Drammen

Ukens øl:

Drammen er muligens ikke det første du forbinder med sommer, men det kommer svært sommerlige ting fra miljø- og kompetansebyen.

Badebrygg Sommerøl

Beskrevet som «En gyllen og harmonisk ale med lett maltsødme og en mild avrundet fruktig bitterhet».

En ale er en overgjæret øl. Det vil si at en har brukt en gjær som passer for høyere temperaturer, og som legger igjen mer smak enn det lagergjær (undergjæret) vanligvis gjør.

Lett duft av korn, tørket gress og sitrus.

Behagelig maltsødme som gir tistrekkelig fylde til at denne alen burde gå greit til lett sommermat som salat og hvit fisk. Denne følges av mild og behagelig sitrus, mot mandarin og appelsinskall.

Et øl som neppe fornærmer noen, selv i disse hårsåre tider, men har nok smak til å behage og som vil passe godt etter sommerbadet, plenklippingen eller rett og slett fordi en vil leske seg på en lat og behagelig sommerdag.

Nasjonalitet: Norsk

Tilgjengelig: Dagligvare og spesialbutikker

ABV: 4,5%

Volum: 0,44 l

Pris: Cirka 46,-

Her kan du lese flere ølanbefalinger og innlegg fra Sammy Myklebust.

Solstripa

Her er vi over på det som kalles West Coast IPA. Det vil si at den er mer humlet i selve bryggeprossesen, og bitterheten er langt mer markert enn i NEIPA (New England IPA) og andre varianter som har kommet til de siste årene, der en i hovedsak humler under gjæring. Mer humle gir også mer smak.

Duft av bittert norsk epleskall, mangoskall, lyst brød og høy.

Ettersmak med innslag av bark og granskudd.

Ikke en øl for alle, men så absolutt et godt følge til grillingen. Burde gå greit med svinekjøtt, og har nok bitterhet til å ta temmelig fett tilbehør.

Nasjonalitet: Norsk

Tilgjengelig: Dagligvare og spesialbutikker

ABV: 4,5%

Volum: 0,44 l

Pris: Cirka 46,-

PS

«Miljø- og kompetansebyen» er ganske enkelt et lite leggspark til dårlige slagord for norske byer. Du husker det neppe neste gang Drammen nevnes.

Ds