Gå til sidens hovedinnhold

«Sommerhytta»-deltakere med anklager om juks

Knut Ivar Pelerud og Kjartan Haugen vant «Sommerhytta». De resterende deltakerne mener de har hatt fordeler i konkurransen.

I TV 2-programmet «Sommerhytta» pusser hvert lag opp hver sin hytte, mens et vinnerpar til slutt vinner hytta. Torsdag ble det klart at det var Knut Ivar Pelerud og Kjartan Haugen som stakk av med en splitter ny hytte, til en verdi av 3,5 millioner, skriver VG.

Torsdag kveld skriver avisen at flere andre deltakere nå anklager TV 2 og produksjonsselskapet Strix for skittent spill. De mener at det har vært tette bindinger mellom vinnerparet og to av dommerne, Aina Sollie Steen og Finn Schjøll. Dette mener de seks deltakerne at har gitt vinnerne fordeler i konkurransen, skriver avisen.

Det vises blant annet til at Aina Sollie Steen stylet vinnerparets private bolig tre måneder før innspillingen av «Sommerhytta», til en reportasje i et interiørmagasin.

Både vinnerparet og TV 2 nekter for alle påstander.

– Vi innser at det alltid vil være noen som er kritiske til «dommeren» i konkurranser der det er skjønnsmessig bedømming, men vi vil på det sterkeste tilbakevise at ekspertene har bedømt ut ifra noe annet enn den innsatsen deltagerne selv la ned i ukeoppdragene og konkurransene, og resultatene de fikk. TV 2 og Strix har gjort store realitykonkurranser i over ti år, og vi har brukt store ressurser på å sikre at produksjonene foregår på en rettferdig måte, sier programredaktør i TV 2, Jarle Nakken, til VG.

Steen sier hun aldri møtte paret under stylingjobben, som skal ha blitt gjort for omkring to år siden, og at hun informerte om koblingen straks hun kjente igjen adressen hun tidligere hadde vært på da deltakerne ble presentert.

– Jeg har ingen personlige bindinger til eierne og hadde aldri hilst på dem før. Jeg har heller aldri solgt innredningstjenester til dette paret, så TV 2 anså ikke dette som et problem. De erklærte meg habil som dommer i «Sommerhytta». Mitt første møte med Knut og Kjartan var den første innspillingsdagen, sier Steen, som fastslår at alle deltakerne har deltatt på like premisser.

Vinnerparet forteller at Kjartan Haugen møtte Finn Schjøll i en middag for rundt 10 år siden, men ikke siden og sier de ikke kjenner seg igjen i påstandene. Finn Schjøll sier selv han ikke kan huske Haugen.

– Vi synes det er trist og leit, og kjenner oss ikke igjen i dette i det hele tatt. Når det gjelder reportasjen i Maison var vi begge på jobb, og la ut nøkler slik at stylisten og fotografen selv kunne låse seg inn og ut. På den tiden visste vi ikke engang hvem Aina var, sier Knut Ivar Pelerud til VG.

Les også

Natalie Portman og Moby krangler om påstått forhold

Les også

Amy Schumer: - Sender kjærlighet til alle dere mødre som kritiserte meg for å begynne på jobb igjen

Les også

Jeopardy: James Holzhauer vant for 23. gang - har spilt inn over 15 millioner kroner

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken