Torsdag ble det klart at far og datter Kurt og Veronica Rasmussen vant den femte sesongen av oppussingsprogrammet Sommerhytta. Deres hardeste konkurrenter i finalen var kjæresteparet Anna Rosenlund Skretteberg og Jone Engemoen Hansen.

De ble pent nødt til å innse at hyttedrømmen var knust.

Hetsbølge i forkant

Hele 582.000 tv-tittere fulgte sesongfinalen i sanntid torsdag kveld, og det er ingen hemmelighet at årets sesong har vært mye sett – og omtalt.

Det har også Anna og Jone fått merke. De opplevde periodevis å bli heftig diskutert i sosiale medier. Noen av kommentarene som paret mottok og ble nevnt i var så grove at redaktøren i lokalavisen Bygdeposten så seg nødt til å ta et oppgjør med hetserne.

Anna selv gikk ut, i samme lokalavis, å fortalte at hun fryktet å bli truet på livet. Til Se og Hør sa hun at alle de stygge kommentarene ikke var noe morsomme å få.

– Folk skriver at jeg er nedlatende og lignende, men det er så fjernt for oss. Det er så synd at folk oppfatter oss sånn ut ifra det lille de ser av oss på tv. Det føles urettferdig når jeg vet at det ikke er sånn det er, sa hun til Se og Hør i helgen.

Agerte fra sofakroken

En som har fulgt Sommerhytta ivrig fra sofakroken er Irene Sandmoen. Hun har heiet på kjæresteparet fra Modum fra første episode.

– Jeg har et hjerte for paret. De har vært så flinke og kom jo inn uten noe erfaring, sier hun til Nettavisen.

Derfor ble hun veldig skuffet da Anna og Jone ikke trakk det lengte strået til slutt.

– En halvtime etter finalen var ferdig søkte jeg på nettet om noen hadde satt i gang en innsamlingsaksjon for dem. Det hadde ingen, så da gjorde jeg det, sier Sandmoen.

Aksjonen heter «Hjelp Anna og Jone fra Sommerhytta til å få kjøpe hytta på Mjøsli» og den skal hjelpe paret økonomisk med å få realisert hyttedrømmen.

Det er også opprettet en annen spleis-aksjon til støtte for Sommerhytta-paret.

– Ordentlig godhjertede damer

Sandmoen forteller at hun tok kontakt med Anna først, for å høre om det var greit. Til lokalavisen sier Anna at de setter stor pris på støtten.

– At noen velger å opprette en Spleis for oss fordi de unner oss hytta så mye, setter vi veldig stor pris på. Det er absolutt ikke noe vi forventet at skulle skje. Dette er uten tvil noen ordentlig godhjerta damer, sier Anna Rosenlund Skretteberg til Bygdeposten.

Les også: Sommerhytta-vinner: – Jeg hadde ikke forventet det. Man meldte seg jo på et feelgood-program

Har gått over all forventning

Lørdag ettermiddag har over 610 personer valgt å støtte Spleis-aksjonen og over 127.400 kroner har kommet inn siden torsdag kveld.

– Det har kommet inn mange bidrag og det er gøy å se at så mange har gitt. Det har tatt av litt også i sosiale medier og det er mye positiv respons, sier Sandmoen.