Gå til sidens hovedinnhold

Sommerhytta-vinner: – Jeg hadde ikke forventet det. Man meldte seg jo på et feelgood-program

Far og datter Kurt og Veronica Rasmussen stakk av med seieren i den femte sesongen av Sommerhytta. Til Nettavisen røper de hva som vil skje med hytta.

Det ble uhyre spennende i sesongfinalen av Sommerhytta på TV 2 torsdag. Etter ti uker med iherdig oppussingsinnsats, skilte kun én gullhammer deltakerparet Veronica og Kurt fra Anna og Jone da den aller siste hammeren skulle deles ut.

Sånn så det ut da de to skjønte hva som hadde skjedd:

Kurt innrømmer at nervene stod i helspenn i forkant.

– Jeg var ikke veldig rolig, og følelsene var kanskje litt utenpå kroppen. Utover i finalen fikk vi en dårligere og dårligere følelse, sier han til Nettavisen.

Norsk debatt: Til dere som har hetset Anna (23): Dere er noen naive TV-seere som tror på alt dere ser på «Sommerhytta»

– Det raknet helt

Veronica stemmer i og sier at spesielt én ting gjorde finale-innspillingen ekstra emosjonell.

– Jeg var egentlig rolig hele finaledagen, men da familien vår plutselig var der, raknet det helt. Jeg måtte ta meg sammen før innspillingen startet, sier hun til Nettavisen.

Les også: Går tilbake til originalen: Nå skal «Ex on the Beach» til Hellas

Hun sier at det gikk opp for dem at de hadde jobbet med dette utrettelig i ti uker.

– Jeg var så redd for at det ikke skulle gå veien. Jeg følte der og da at familien vår hadde blitt så skuffa hvis ikke seieren gikk til oss, sier Veronica.

Så da Finn Schjøll delte ut den avgjørende og aller siste hammeren, rant følelsene over for far og datter som feiret med å omfavne hverandre i en stor klem.

Med det var premien sikret og Veronica og Kurt fikk dermed en flunkende ny hytte til odel og eie.

Ikke sett hytta på ett år

Siste innspillingsdag for sesongen var i midten av mai 2020, så det har gått et helt år siden de så hytta sist. Derfor gleder de seg nå stort til å kunne sette nøklene i døra og låse seg inn igjen.

– Fredag blir det en tur til hytta på hele familien. Vi har jo ikke vært der siden finalen, så det blir veldig rart å se den igjen. Men det blir først og fremst deilig å komme dit og slappe av litt.

Mange kommentarer

Etter innspillingsslutt sier Veronica at det tok litt tid å lande.

– Man blir ganske sliten av å bli filmet hele tiden og av å være så travel. Det var rart når alt var over. Jeg var sliten, men samtidig litt rastløs fordi jeg var så vant med å stå opp tidlig å jobbe hele dagen, sier hun.

Selv om det er ett år siden innspillingen ble avsluttet, har duoen fått mye oppmerksomheten mens sesongen har rullet og gått på TV-skjermen.

– Jeg har fått noen kjappe kommentarer på butikken der folk spør: Ja, vant du hytta til slutt? men jeg har klart ikke å røpe det, sier Kurt.

Overasket over drittslenging

Begge to sier at den positive responsen i sosiale medier har vært overveldende.

– Vi har fått mange lykkeønskninger og meldinger om at folk heier på oss i sosiale medier, sier hun mens Kurt fortsetter:

– Vi har bevisst unngått nettrollene. Det de skriver har vi ikke behov for å lese, sier han.

Les også: «Sommerhytta»-deltakere med anklager om juks

Vinnerduoen har fått med seg at det er andre av Sommerhytta-deltakerne som på det punktet ikke har vært like heldig.

– Jeg hadde ikke forventet det. Man meldte seg jo på et feelgood-program, så da hadde jeg ikke trodd at folk skulle motta så mye dritt. Jeg er veldig glad for at vi ikke har fått så mye negativt, sier Veronica.

Hva skjer med hytta?

Selv om man vinner hytta man har pusset når man vinner, har tidligere sommerhytta-vinnere ikke alltid beholdt hytta selv.

Ekteparet Kjartan Haugen og Knut Ivar Pellerud, som vant sesong tre, valgte å selge unna vinnerpremien.

Tidligere vinner Øyunn Krogh og Levi Try sa i fjor høst til Se og Hør at de hadde besluttet å leie ut premie-hytta fordi Krogh sa opp jobben for å satse på sosiale medier.

Skal vi tro de nybakte Sommerhytta-vinnerne som vant sesong fem, vil ikke det skje med deres hytte.

– Vi meldte oss på for å få en hytte vi kan ha resten av livet, ikke til å leie ut eller selge. Når jeg får barn en gang i fremtiden, kan jeg stolt si at denne har jeg og bestefar bygget, sier Veronica.

Kurt legger til at det fortsatt er en del arbeid på hytta som gjenstår før den er helt ferdig.

– Det blir mer oppussing – for 2. etasje står helt urørt, men den jobben kan gå til lillebroren til Veronica, sier han.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag