Dette er Nettavisens nye spalte hvor du får et innblikk i kjendisenes sommerminner, hvordan de ferierer, samt noen gode ferietips. Nettavisen ønsker deg en god sommer!

Vi har tatt en sommerprat med artist Daniel Kvammen (34), som mener det er lite som slår en ordentlig norgesferie fremfor en sydenferie.

Hva er årets sommerplaner og hvem skal du tilbringe sommeren med i år?
– Svette musikere, crew og verdens fineste publikum. Endelig tilbake på turnè etter noen år i dvale. Det er altså en så ubeskrivelig god følelse.

Beste sommerminne?
– Elin fra Sverige, 17 år, med sommerjobb på Ustedalen Hotell på Geilo. Enn ung Kvammen, 13 år, sommerjobb på samme hotell. Blondt gyllent hår, verdens fineste smil, universets beste latter, Håkan Hellstrøm som soundtrack. Aldri vært så forelska i hele mitt liv.

Verste sommerminne?
– Korona. Vil ikke prate om det. Hilsen fyr som elsker å spille konsert.

Norgesferie eller utenlandsferie?
– Helt soleklart norgesferie. Jeg elsker norsk svaberg, sol og sjø. Ikke noe annet jeg kunne tenkt meg. Selve paradiset på jord.

Hytte, båt eller camping?
– Helst hytte med innslag av båt? Men om jeg måtte velge: Hytte. Den er jo som å få i pose og sekk. En er liksom hjemme, men likevel på ferie. Have your cake and eat it too.

Strand eller by?
– Jeg ender som oftes opp i byen altså, på ren impuls, fordi jeg er sugen på å oppleve mest mulig. Se masse fin kunst og kultur, spise god mat og handle. Men jeg må si, de gangene jeg havner på en strand og virkelig gjør ingenting. For en følelse!

Les også: Sommerpraten: Gaute Grøtta Grav (43)

Hva er ditt aller beste ferietips?
– Gjør mindre enn du har lyst til, planlegg litt for lite. Vi har så utrolig busy liv i dette samfunnet vi lever i, at disse dagene der en virkelig ikke gjør noe som helst er så utrolig verdifulle. For meg må jeg være bevisst på å ta meg tid til dem. For herregud, hvor digg det er når kalenderen er helt tom og alt en kan gjøre er å slappe av.

Hva pakker du alltid med deg i bagasjen på ferie?
– Badeshorts. Hver klamme bil, tog, eller flytur, hver eneste fyllesyke, hvert trøtte morgentryne eller hvert et dårlige humør kan kureres med et bad. Badeshortsen er den helt essensielle nøkkelen til en suksessfull ferie.

Hva er din favoritt sommersnack?
– Is. I alle former. Fløte is, jordbæris, sjokoladeis, pistasj is. Is, is, is.

Les også: Sommerpraten: Henrik Elvejord Borg (28)

Beste sommerlåt?
– «Dancing in the Moonlight» av Toploader. Helt umulig å ikke bli salig og feststemt av denne.

Det diggeste å slenge på grillen er …
– Masse parafin og se flammene eksplodere opp i skyen. Leve litt farlig.

En overvurdert sommergreie er …
– Flyreiser. Norge, vårt langstrakte og flotte land. Det er mer enn nok det.

Her kan du lese mer av «Sommerpraten» med flere kjendiser!