Dette er Nettavisens nye spalte hvor du får et innblikk i kjendisenes sommerminner, hvordan de ferierer, samt noen gode ferietips. Nettavisen ønsker deg en god sommer!

Vi har tatt en sommerprat med tidligere TV 2-sportsankeret Guro Fostervold Tvedten (47) som for tiden er på ferie med hele familien.

Hva er årets sommerplaner og hvem skal du tilbringe sommeren med i år?

– Norgesferie for oss i år, som alltid. Norge er det beste stedet å være i juli synes vi. Håvard, barna og jeg er en vinnerkombo på samværsfronten. Jeg elsker å henge med triben min! Vi koser oss, krangler litt og koser oss igjen. Sånn går sommeren. Helt perfekt!

Beste sommerminne?

– Det beste ferieminnet er fra barndommens somre hos mormor og bestefar i Stokke i Vestfold med kusiner, fettere og familie. Og Håvard og min langweekend for å feire 40-årsdagen hans, alene oss to, i Piemonte i Italia.

Les også: Sikkerhetsteamet måtte bryte inn da Guro Fostervold fikk fullstendig panikk

Verste sommerminne?

– Er ikke alle somre fantastiske i minneboka?

Norgesferie eller utenlandsferie?

– Norgesferie er blitt vår ting etter mange år i utlandet. Ingenting er som Norge på sommeren. Jeg tåler både regn og vind. Og når sola og varmen kommer, blir man ekstra takknemlig og glad!

Hytte, båt eller camping?

– Vi har ny fjellhytte på Høgevarde, så vi skal være der masse i sommer!

Strand eller by?

– Strand!

Hva er ditt aller beste ferietips?

– Det beste ferietipset er å finne en bok, legge mobilen litt vekk og faktisk ha ferie i betydningen at ingenting behøver å skje hele tiden. Ro og hvile og samvær uten full action er bra for sjelen!

Hva pakker du alltid med deg i bagasjen på ferie?

– Jeg har alltid med meg solkrem, solbriller og antibac. Og en god bok. Denne sommeren har jeg lest flere bøker av Linn Ullmann. Hun er fantastisk!

Hva er din favoritt sommersnack?

– Vannmelon og kiwi og pistasjenøtter.

Beste sommerlåt?

– Alt som høres funky og glad ut.

Les også: Sommerpraten: Ingeborg Senneset (37)

Det diggeste å slenge på grillen er …

– Spareribs.

En overvurdert sommergreie er …

– At man skal rekke over så mye. Det er ikke ferie for meg. For å få hvilt ut etter en hektisk vår, opplever jeg at det som funker best faktisk er å være så lenge på ett sted at hvilepulsen får rekke å komme.

Her kan du lese mer av «Sommerpraten» med flere kjendiser!