Dette er Nettavisens nye spalte hvor du får et innblikk i kjendisenes sommerminner, hvordan de ferierer, samt noen gode ferietips. Nettavisen ønsker deg en god sommer!

Vi har tatt en sommerprat med TV-profilen og tidligere missedronningen Kathrine Sørland (42) som forteller om sine sommerplaner, og gir oss et aldri så lite ferietips.

Hva er årets sommerplaner og hvem skal du tilbringe sommeren med i år?

– Vi har leid et vakkert hus i Thailand sammen med en annen familie og der skal vi kose oss i to uker, pluss noen dager i Singapore. En tur «hjem» til Stavanger og besøke familien blir det også. Ellers finner du meg på terrassen hjemme på Nesøya med en god bok og et glass bobler :-)

Beste sommerminne?

– Åhhh så mange. Men vil heller trekke frem den deilige følelsen og forventningene jeg hadde spesielt som liten før en ferie. Husker jeg hadde reiseantrekket klart og plastikkbeholder med snor som hang som et smykke med penger oppi. Haha.

Verste sommerminne?

– En gang jeg skulle til Thailand og troppet opp på flyplassen og oppdaget at flyet gikk dagen før.

Les også: Kathrine Sørland tok aldri ut skilsmisset etter bruddet. Nå vil hun «gifte» seg på nytt

Norgesferie eller utenlandsferie?

– Utlandet!

Hytte, båt eller camping?

– Hytte!

Strand eller by?

– Begge deler!

Hva er ditt aller beste ferietips?

– Gjøre research før du drar. Særlig restauranter, serverdigheter og hoteller og liknende. Og unngå Tripadvisor. Mye ræl. Ferien blir tusen ganger bedre når man finner skatter av steder som ikke alle turistene er på. Jeg hører også alltid med de som jobber på hotellet om tips. De bor jo i området og jeg tenker alltid at deres favorittspisested er bedre enn andre turistfeller.

Hva pakker du alltid med deg i bagasjen på ferie?

– Flip-flops, joggesko, lette sommerkjoler som ikke krøller eller sitter stramt (Feriemagen min er ikke alltid min beste venn). Denim-shorts, hvit singlet, og en tynn ensfarget strikkecardigan for kjølige kvelder.

Hva er din favoritt sommersnack?

– Manchego-ost, melon og skinke.

Beste sommerlåt?

– Alle sommerlåter som finnes den sesongen.

Les også: Kathrine Sørland deler «alt» i selvbiografi: – På grensen for egen komfort

Det diggeste å slenge på grillen er…

– Spisskål, paprika, asparges, og grillribbe.

En overvurdert sommergreie er…

– All inclusive. Selv om man har barn så et det fullt mulig å ha et fantastisk opphold der man oppsøker andre steder enn bare hotellet man bor på. Hater dessuten å stå i kø for å spise og når jeg endelig kommer til bordet har de andre jeg sitter med spist opp. Airbnb er et flott, og mange ganger rimeligere, alternativ.

Her kan du lese mer av «Sommerpraten» med flere kjendiser!