Gå til sidens hovedinnhold

Sommerruller, Vietnams kule vårrull

Sommeruller er en sosial form for mat som hele familien kan være med å lage.

Alle som har vært innom en eller annen form for asiatisk restaurant vet hva vårruller er. Sommerruller er kanskje mer ukjent, men muligens enda bedre. Lett å lage er det også. Vi er i Vietnam denne gangen og i dag skal også kompanjong og vinekspert Kjell-Gabriel være med å lage maten.

Sommeruller starter med rispapir. Det får man kjøpt i de fleste butikker om dagen, men husk at de er mye billigere i asiatiske butikker. De dypper du i litt lunkent vann til de er myke og elastiske. Så er det bare å fylle på med det du måtte ønske. Hva kokken Rudi velger å ha i sin sommerrull ser du i videoen under, eller i «ingredienser» lengre ned i saken. Dette smaker helt utmerket med peanøttdip eller sur søt dipp. Dette er en rett som passer perfekt nå som solen titter mer og mer fram.

Se hvordan det gjøres under:

Vin til maten

Til denne retten har Kjell-Gabriel funnet frem en deilig vin fra Italia. Frisk syrlig vin med litt sitrus og hint av litt urter.

Anselmi San Vincenzo 2020 (kr 159.90)

Varenummer: 4073401

Les også

Slik lager du den vietnamesiske baguetten Banh Mi

Les også

Bao Buns - enkelt, godt og deilig

Ingredienser:

  • Rispapir
  • Koriander
  • Mynte
  • Ruccula
  • Agurk
  • Gressløk
  • Risnudler
  • Av kjøtt bruker vi laks og scampi eller svinekjøtt og scampi
  • Dippsaus
  • 3ss peanøttsmør
  • 1 boks kokoskrem
  • 4ss hoisin
  • 1ss fiskesaus

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren