Gå til sidens hovedinnhold

Sønnen til Denzel Washington: − Jeg har måttet kjempe

Nettavisen har snakket med stortalentet John David Washington under filmfestivalen i Locarno i Sveits.

Den 37-år gamle skuespilleren ble for alvor internasjonalt kjent i «BlacKkKlansman» (2018) hvor han spiller en karakter som utgir seg for å være hvit for å infiltrere selveste Ku Klux Klan. For mange er han også kjent fra Christopher Nolans Hollywood-storfilmen «Tenet», som blant annet ble spilt inn i Oslo. Men veien til suksess har ikke vært lett, forteller Washington åpenhjertig til Nettavisen.

Les også

Dwayne «The Rock» Johnson hyller nordmann i intervju med Nettavisen: - Ville elsket å jobbe med ham igjen

− Ettersom jeg har bakgrunn som fotballspiller var det mange som slettes ikke trodde at jeg ville klare meg i bransjen og som skuespiller. Det var beintøft å starte i filmbransjen, sier han og fortsetter:

− Men jeg har alltid hatt en drøm om å bli skuespiller. Så jeg har alltid hatt dette skuespillergenet i meg. Jeg er virkelig genuint interessert i skuespilleryrket og jeg kan ikke tenke meg å gjøre noe annet i livet.

Han var aldri redd for å jobbe hardt for å nå målet sitt.

− Det at det var mange som tvilte på om jeg kunne spille foran kamera, gjorde meg bare mer motivert til å bevise hva jeg er god for. Sånn sett er jeg egentlig glad for all motstanden, mener han.

Han sier han har lært mye av sin far - den to ganger Oscar-vinnende skuespilleren Denzel Washington (66), kjent fra kjente filmer som «Malcolm X» (1992) og «Training Day» (2001).

− Som liten var jeg ofte med faren min på innspillinger. Det er ingen overdrivelse å si at jeg vokste opp på filmsett. Allerede i ung alder visste jeg at jeg ville bli skuespiller. Faren min har vært en stor inspirasjon. Han banet veien frem for andre afroamerikanske skuespillere.

For tiden er han aktuell i den intense actionthrilleren «Beckett», en Netflix-film hvor han gjorde mange av sine egne stunts.

− Jeg spiller er ganske annerledes person enn meg selv. Han kunne ikke vært mer annerledes!

Les også

En hel verden fulgte med på Kennedy-sønnens kjærlighetsliv. Så gikk alt galt

Les også

Daniel Craig nekter å etterlate barna milliard-arv: – Om du dør rik, har du mislykkes

Gikk opp i vekt

Som forberedelser til rollen måtte 37-åringen legge på seg mange kilo.

− Jeg elsker å trene og er generelt i god fysisk form. Men i og med at karakteren min er i dårlig form og lubben, måtte jeg slutte å trene, ler han og utdyper:

− Det var så uvant å ikke trene. Men det var veldig lett å gå opp i vekt. Det ble mye iskrem og det var jo veldig godt, smiler han.

For Washington var det viktig at seerne føle karakterens smerte.

− Karakteren min blir forfulgt av mystiske personer og han vet ikke hvorfor. Han får virkelig gjennomgå. Foruten å dette utfor skråninger, er han involvert i flere bilkrasj, blir smadret gjennom vegger og tvunget til å slåss. Rollen var både fysisk og psykisk krevende.

Les også

Sexsymbolet Sharon Stone (62) om karrieren i Hollywood – Det har vært krevende

Ikke redd for action

Han var imidlertid aldri i tvil om han ville gjøre sine egne stunts.

− Jeg vil at publikum skal tro på karakteren de ser. De må kjenne på den smerten og slitet han gjennomgår. Jeg måtte bare manne meg opp for å gjøre stuntene. For jeg er vanligvis ikke så tøff, ler han.

Washington beskriver seg selv som en svært seriøs skuespiller. Men de siste årene har han lært seg å senke skuldrene og er en større livsnyter enn tidligere. Han sier han lærte mye av motspilleren Vicky Krieps (37).

− John David pleide å konsentrere seg såpass mye om rollene at han satt mye på hotellrommet sitt og ville være i fred. Men da vi spilte inn denne filmen i Athen fikk jeg ham til å koble av jobben. Jeg fikk blant annet dratt ham med på byens beste restauranter og vi var innom de kjente turistattraksjonene. Jeg kunne se at han fikk et nytt syn på livet, sier Krieps.

Noe Washington er veldig glad for.

− Jeg er utrolig takknemlig for vennskapet med Krieps. Takket være henne klarer jeg nå å nyte livet i mye større grad enn før. Hele filmkarrieren min har vært så hektisk. Det har ikke vært tid til så mye annet enn jobb. Bare på «Tenet» alene dro jeg til Norge, India, Danmark, Estland, USA og Storbritannia. Jeg fartet fra det ene landet til det andre, men jeg så veldig lite av de stedene jeg besøkte. Det hadde for eksempel vært fint å kunne se mer av Oslo.

Les også

Her kan du se årets Oscar-vinnere

Etter mange år med hard jobbing sier Washington at han er stolt over karrieren seg og hvor han er i dag. Han følte seg ekstra stolt da faren og moren dukket opp på settet til hans seneste film.

− Denzel og moren min dukket plutselig opp på settet i Hellas! For første gang så de meg spille på et filmsett. Jeg følte meg veldig stolt, sier han.