17. mai har akkurat passert, og på Instagram har kjendisene flittig delt bilder fra sin feiring i finstasen landet rundt. Blant dem influenser Sophie Elise Isachsen (27), som var kledd opp i en lånt bunad for anledningen.

Les også: Bunad-tabbene du bør unngå: Ser du hva som er feil?

«Må passe på å ta bilder før jeg blir for full. Gratulerer med dagen!! Kos dere så sjukt i dag! Bunaden er lånt fra @emblabunader», skrev Isachsen under innlegget.

Bildet får imidlertid kommentarfeltet til å koke, og flere påpeker at Isachsen har tatt på bunaden feil.

Mener det er respektløst

På 17. mai velger de fleste å bruke bunaden som et festplagg med lange tradisjoner, uten å forholde seg nevneverdig til de gamle reglene forbundet med plagget. Det er ellers ikke mange endringene man skal gjøre på det tradisjonsrike plagget før man får høre det.

Det ser vi blant annet i kommentarfeltet til Isachsen:

«Beltet opp-ned, snøringen feil vei og øverste sølje er satt på skjeve... Hvorfor har du på deg bunad når du ikke vet hvordan du skal bruke den?», skriver en bruker.

Les også: Spetalen tok med seg modelldøtrene på kjendisfest. Slik feiret kjendisene 17. mai

Videre skriver to andre:

«Hvorfor Rogalandsbunad? Og hvorfor beltet opp ned? Og hvorfor snøringen opp ned? Bunad skal bæres med respekt!»

«Hallo. Du må snu beltet ditt! Og kjedet skal snøres fra øverste til nederste, så skal du knyte de sammen sånn at de henger over beltet og nedover forklede! Ellers kjempefin bunad!»

– De må ta seg et glass champagne

Etter flere år i rampelyset er det ikke første gang Isachsen opplever negative kommentarer på sosiale medier, og det er trolig noe 27-åringen har blitt vant til.

Det mye omtalte bunadspolitiet stopper nemlig ikke Isachsen, og influenseren har en klar og tydelig beskjed til de som måtte ønske å kommentere feil hos andre:

– Jeg tenker at de må slappe av og ta seg et glass champagne og heller nyte dagen, sier 27-åringen til Nettavisen.

Videre legger hun til:

– Det var min første gang i denne bunaden, jeg gjorde et ærlig forsøk og koste meg resten av dagen, rett og slett.

Selv gikk Isachsen i en Rogalandsbunad, som flere i kommentarfeltet stusser over. De fleste velger bunad fra sitt eget bosted eller en plass med familietilknytning, men i det siste har flere valgt den bunaden de selv synes er finest.

Les også: Tar et oppgjør med «bunadskroppen»: - Folk sulter seg inn i bunaden

Isachsen bor ikke i Rogaland eller har familiebånd dit, men innrømmer at hun hadde foretrukket å ha bunad til et sted hun har tilknytning til. Men i år var hun sent ute, og gikk for eneste ledige løsningen.

Til tross for de negative kommentarene rundt bunadsbildet forteller Isachsen at hun elsket bunaden hun fikk låne og hadde en bra feiring.