Toppbloggeren Sophie Elise Isachsen har kastet seg inn i abortdebatten. I et blogginnlegg viser Harstad-jenta til Ernas utsagn om at nordmenn må få flere barn.

«Nå stråler hun med ny og rekordstor regjering. Jeg kan ikke snakke på vegne av alle men jeg kan i alle fall fortelle hvorfor det frister jævlig lite å få barn under denne regjeringen, for min del», skriver Sophie Elise.

- Bekymret

Isachsen trekker fram både klimapolitikk og homofilisaken når hun forklarer hvorfor det frister lite å sette barn til verden i dagens politiske klima.

«Med politikere som sitter i førersetet og heier på kjernefamilien, og heier på at homofile skal ta støyet sitt en annen plass. Det gjør vondt å tenke på. Hva man setter de potensielle barna sine inn i. En regjering som tenker baklengs», skriver hun.

LES OGSÅ: Kjell Ingolf Ropstad kan glede seg til abortprotestene som kommer 8. mars

Hun mener heller ikke politikerne bryr seg om klimaet, og forandringene som skjer på jorden.

«Det er ikke lenge til 2050. Jeg ønsker at mine barn skal leve lenger enn som så – men verden da kommer til å være veldig annerledes om vi ikke gjør noe med klimapolitikken vår,» skriver hun, og spør:

«Hvordan kan Erna lure på hvorfor vi får færre barn, når regjeringen har gitt oss jævlig mange gode grunner til å la være?»

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Sophie Elise Isachsen, men hun har ikke besvart våre henvendelser.

LES OGSÅ: Sophie Elise raser mot TV3: Oppfordrer til boikott

Demonstrerte mot KrF

Tirsdag presenterte Erna Solberg sin nye regjering med KrF, og ble møtt med demonstranter på Slottsplassen.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF), påtroppende barne- og familieminister, har tidligere uttalt at hvis kvinner klarer å bære fram ett barn, så bør de også klare to. Det ble han påminnet på Slottsplassen i går, og blant demonstrantene var komiker Sigrid Bonde Tusvik.

LES OGSÅ: Utvider regjeringen med KrF - møtt av demonstranter på Slottsplassen

- I dag er jeg her for å markere at KrF er i regjering. Vi synes det er merkelig at kristelige konservative krefter har fått retten til å bestemme over liv, sa hun til Nettavisen i går.

Bonde Tusvik mener det er merkelig at et parti som er i mindretall på Stortinget og i regjeringen får lov til å bestemme over kvinners rettigheter.

Sophie Elise reagerer også på Ropstads uttalelse om at hvis man klarer ett barn, så klarer man også to:

«Alt jeg vet er om jeg – i dag – ønsket meg ett barn over alt i verden, og var klar for å ta vare på ett barn, så betyr ikke det at jeg klarer to. Jeg hadde i alle fall ikke klart å ta vare på et friskt, og ett veldig sykt barn potensielt.»

Se videoen nedenfor for å se fra demonstrasjonen på Slottsplassen i går.

Angrer ikke på abort

I innlegget forteller Isachsen om da hun selv tok abort som 14-åring.

«Jeg har tatt abort og jeg ville aldri ha valgt annerledes», forteller hun.

LES OGSÅ: Jordmor spurte norske kvinner om hvorfor de ikke ønsker seg mange barn - fire årsaker går igjen

Bloggeren mener at vi ikke trenger flere foreldre som ikke ønsker å være foreldre, og legger til dette i blogginnlegget:

Jeg hadde blitt en ulykkelig mor som 14-åring, og heller ikke en god mor.