I helgen publiserte, og slettet, Sophie Elise Isachsen (28) et bilde på Instagram. Flere sperret opp øynene rundt én detalj ved bildet, nemlig en liten, gjennomsiktig pose med noe hvitt i var synlig i bildet.

«Livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen», sto i det bildeteksten til bildet som ble raskt fjernet fra Isachsens Instagram-profil.

Les også: NRK-uro etter Sophie Elise-avgjørelse: – Vi er bekymret

Kritikken haglet mot Isachsens bilde, og i løpet av tirsdagen rant det inn totalt 800 klager. Onsdag morgen bekrefter rådssekretær i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, til Nettavisen at antallet har steget til 1370. Kun timer etter steg antallet til 1560 klager.

Skarrud har latt seg overraske over pågangen som har kommet det siste døgnet.

– Det er veldig sjeldent vi ser dette omfanget som kommer nå. Jeg er overrasket over at det har kommet såpass mange, det er veldig sjeldent, sier Skarrud til Nettavisen.

Tror antallet vil stige

Rådssekretær forteller at det bare to ganger tidligere at Kringkastingsrådet har sett maken til slik pågang. Sophie Elise-saken er blant de tre mest klagde sakene i Kringkastingsrådets historie.

Den meste klagde saken er fra 2017 da Faten Mahdi Al-Hussaini brukte hijab i NRK-programmet «Faten tar valget». Kringkastingsrådets fikk nesten 6000 klager. I 2015 kom det over 3.500 klager eter at partileder Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, gjestet Skavlan.

Det forventes at antallet klager vil stige onsdag, men Skarrud sier det er umulig å spå antallet, men han legger ikke skjul på at han tror pågangen vil fortsette.

På spørsmål om hva klagene inneholder, understreker han at NRK ikke har mottatt noen trusler.

– Klagene handler om at NRK har en podkast med Sophie Elise Isachsen, og hennes rolle som influenser blir gjentatt.

– Det er også bildet som har utløst reaksjoner denne gangen, legger Skarrud til.

Ingen konsekvenser

Bildet har skapt en mediestorm og det oppsto fort en opphetet debatt på sosiale medier. Tirsdag formiddag ble det bekreftet av fungerende redaktør i NRK Underholdning, Christina Rezk Resar, at Isachsen får fortsette samarbeidet med NRK. Det har vekket reaksjoner.

Hun har podkasten «Sophie & Fetisha» sammen med venninnen Fetisha Williams (28). Ifølge Rezk Resar har ikke bildet til Isachsen ført til noe konsekvenser for samarbeidet med NRK.

– Det aktuelle bildet er ikke tatt i NRK-sammenheng eller postet på noen av NRKs plattformer, så det blir ikke riktig at vi skal kommentere det, skrev Rezk Resar i en e-post til Nettavisen.

– Gitt de opplysningene Sophie Elise har gitt oss, så får ikke dette konsekvenser for samarbeidet mellom henne og NRK, skrev hun videre.

Bekymret

Statskanalens avgjørelsen har også skapt reaksjoner innad i NRK. Lederen i klubbstyret i NRKJ, Rolf Johansen, mener det er en tydelig forskjellsbehandling mellom faste ansatte og eksterne profiler som er oppdragstakere. Isachsens faller under sistnevnte kategori.

– Vi er uenig i denne forskjellsbehandlingen. Vi mener at alle som kan knyttes til NRK, og som lyttere, seere og lesere oppfatter som NRK-medarbeidere skal være underlagt det samme etiske regelverket, sier Johansen til Nettavisen.

Som nevnt har saken på kort tid skapt engasjement, og klagene har rent inn. Til tross for at NRK har avklart situasjonen med Isachsen, er klubbstyre-lederen likevel bekymret for NRKs rykte.

– Tror du denne saken vil påvirke NRKs omdømme?

– Ja, jeg er bekymret for at dette kan påvirke NRKs omdømme, sier Johansen.