Overfor Medier24 bekrefter rådssekretær i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, at det til nå har kommet inn 3601 klager på NRK-podkasten «Sophie & Fetisha».

Med det er saken den nest-mest innklagede saken til Kringkastningsrådet gjennom tidene. Tidligere var det Skavlans intervju med Jimmie Åkersson som hadde denne posisjonen, men 3600 klager. Saken med flest klager er til nå «Faten tar valget», som fikk over 6000 klager i 2017.

Les også: Kongehuset avkrefter ryktene: – Åpenbart falskt

Ifølge Skarrud har det kommet inn klager jevnt og trutt den siste halvannen uken, men det ser ut til å ha roet seg litt.

– Det har roet seg litt nå. I forrige uke kom det 150 i timen på det meste. Nå er det noen titalls hver dag, sier han.

Klagerekord

Klagene på podkast-samarbeidet mellom NRK og influenser Sophie Elise Isachsen (28) ble forrige uke historisk.

Da bikket klageantallet flere enn Kringkastingsrådet fikk inn totalt av klager i 2022, ifølge Dagsavisen. I tillegg er antallet klager flere enn hva rådet fikk inn i hele 2021, 2020 og 2019.

Klagestormen startet etter at Isachsen for halvannen ukes tid siden publiserte og siden slettet et innlegg på Instagram.

Les også: Livet blir cirka en milliard ganger morsommere om bare NRK gir faen i Sophie Elise

Det aktuelle bildet, som siden har blitt heftig omdiskutert, viste Isachsen og venninnen, influenserkollega Nora Haukland (25), der sistnevnte holdt en liten pose med hvitt innhold. Selv om bildet ble slettet etter kort tid, rakk enkelte å ta et skjermbilde som siden har blitt delt i sosiale medier.

Verken Isachsen eller Haukland har kommentert saken, og hva som var i posen er fortsatt ukjent.

Avslutter ikke samarbeidet

NRK har etter en «grundig prat» med Sophie Elise Isachsen valgt å ikke avslutte podkast-samarbeidet.

I en e-post til Nettavisen skrev fungerende redaktør i NRK Underholdning, Christina Rezk Resar, forrige uke at Isachsens bilde ikke ble tatt i NRK-sammenheng og dermed ikke ville få noen konsekvenser med tanke på samarbeidet.

– Vi har i dag snakket med Sophie Elise. Det aktuelle bildet er ikke tatt i NRK-sammenheng eller postet på noen av NRKs plattformer, så det blir ikke riktig at vi skal kommentere det. Gitt de opplysningene Sophie Elise har gitt oss, så får ikke dette konsekvenser for samarbeidet mellom henne og NRK, skrev den fungerende redaktøren i e-posten.

Det er nettopp dette samarbeidet som altså har sørget for de mange klagene til Kringkastingsrådet.