I januar tidligere i år skapte bloggdronningen Sophie Elise Isachsen (24) overskrifter i det ganske land, etter at hun fjernet silikon fra brystene, og viste seg toppløs i gatemagasinet Natt og Dag.

En av grunnene til at hun ønsket å fjerne silikonen den gang var fordi de var blitt for harde, ifølge henne selv.

- Puppene mine er virkelig helt perfekte i utseende, form, størrelse ... Alt av det estetiske er bra. Men de er så harde! Altså virkelig stein harde, skrev hun på bloggen i august i fjor.

Nå gjør hun det i igjen.

I den ferske podkastepisoden, publisert tirsdag, avslører hun at hun ønsker å fjerne silikonimplantatene hun har i rumpa.

Fikk ikke resultatet hun ønsket

Ifølge Isachsen har hun egentlig aldri hatt et problem med rumpa. Grunnen til at hun i utgangspunktet tok silikon var fordi hun ønsket seg hofter. Men da større hofter ikke ble resultatet av en større rumpe, ser hun heller ikke poenget med rumpa lenger.

- Men det har jo ikke virket som at du har vært plaget med det? Spør venninnen Fetisha Williams, som Isachsen har podkasten sammen med.

- Du har helt rett. Jeg har ikke vært misfornøyd (...) Men jeg satt og tenkte på tanten min, som er i 50-årene og petit, sånn som meg. Og så tenkte jeg: «Fy faen som hun hadde sett ut om hun hadde hatt denne rumpa. Det hadde vært helt jævlig». Men så tenkte jeg: «Det kommer jo til å bli meg. Jeg må jo skjønne at jeg skal bli 50 år en gang», sier Isachsen.

- Vil ikke ha hengerumpe

Ifølge Isachsen er det alderen som gjør at hun har begynt å tenke konsekvenser.

- Man tenkte jo ikke sånn når man er ung. Jeg vil ikke ha silikon i rumpa når jeg er 50 år. Og skal rumpa ha en sjanse til å trekke seg tilbake igjen til slik den var, så må jeg fjerne den nå. Og det har vært min konklusjon i dette. Det handler ikke om at jeg angrer, men jeg vil ikke være 50 år med hengerumpe, sier hun.

Når Sophie Elise Isachsen skal fjerne silikonen har hun imidlertid ikke sagt noe om.

Sophie Elise Isachsen har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Skapte rabalder

Som nevnt gikk ikke fjerning av silikonen i brystene til Isachsen ubemerket hen. Etter den mye omtalte forsiden i Natt og Dag, skapte 24-åringen både sinne og diskusjon i kommentarfeltene.

Selv var Isachsen svært fornøyd med resultatet av både puppene og bildene i magasinet.

- Jeg følte meg veldig sexy da jeg var på shooten. Du kan føle deg sexy uten å være perfekt. Dette var en måte å bevise for meg selv noen ting, nå med puppene, uttalte hun til VGTV den gang.

- Livet uten silikon er bra. Nå elsker jeg det, og kunne ikke tenkt meg å gå tilbake, la hun til.

Stadig flere med silikon

I 2004 anslo Helsetilsynet at det i Norge ble utført 8000-9000 slike inngrep i året og at en tredel var innlegg av brystproteser.

I en artikkel i Tidsskriftet for Den norske legeforening i 2005 anslås det at rundt 50.000 norske kvinner har silikonbrystimplantater etter brystforstørring eller brystrekonstruksjon.

Her heter det at antallet blir stadig høyere og at leger stadig oftere blir konfrontert med helsemessige problemer implantasjon medfører. Såkalt kapselkontraktur beskrives som den hyppigste senkomplikasjonen.

- Vi anbefaler alle pasienter som opplever ubehag eller plager etter et plastikkirurgisk inngrep, å ta kontakt med klinikken der de er operert, uttalte plastikkirurg Hilde Bugge ved Aleris-sykehusene til Nettavisen i august i fjor.

- Er det mange som ønsker å få fjerne implantater i brystene, uansett årsak? Hvor mange slike operasjoner har dere?

- På Aleris-sykehusene gjør vi totalt over 10.000 forskjellige plastikkirurgiske inngrep i året. Kirurgene her hos oss har derfor lang erfaring i å operere inn implantater - og i å gi pasientene råd på forhånd, slik at de velger en type brystforstørrelse de blir fornøyde med, også på sikt. Vi opplever at det er svært få som ønsker å fjerne protesene som er blitt satt inn hos oss; i løpet av det siste året har kun en prosent av brystoperasjonene vært fjerning av implantater, sa Bugge.