Torsdag kveld ble det kjent at Sophie Elise Isachsen (28) og Fetisha Williams (29) avslutter podkast-samarbeidet med NRK. Avgjørelsen ble tatt etter at Isachsen postet et bilde av seg selv og venninnen Nora Haukland (26), der sistnevnte holdt en liten pose med foreløpig uidentifisert hvitt innhold.

Bildet førte til at NRK måtte stå i en klagestorm for at de fortsatte samarbeidet med 28-åringen.

NRK bekreftet også torsdag, kort tid etter at pressemeldingen til Isachsen ble publisert, at samarbeidet er over. Likevel ser det ikke ut at podkastduoen gir seg med det første.

Spår ny fremtid: – Verdt millioner

I pressemeldingen, som Isachsen og Fetisha også delte i sosiale medier, skriver duoen at podkasten fortsetter selv om den ikke kommer til å ligge hos NRK.

– Vi er stolte av podkasten vi skapte sammen med fantastiske kollegaer i NRK Underholdning og takknemlig for alt de har lært oss. Og mer podkast, det blir det – om enn på en annen plattform, skrev de blant annet.


I innlegget røper imidlertid ikke jentene hvilken kanal podkasten fortsetter på, men de skriver «store ting skjer», uten å dele flere detaljer.

Verken Sophie Elise Isachsen eller Fetisha Williams har foreløpig besvart Nettavisens gjentatte henvendelser.

Skal vi tro kommunikasjonsekspert og eier av kommunikasjonsselskapet Gimcom, Lasse Gimnes, så har podkasten trolig gode muligheter til og lykkes på nytt.

– Den podkasten vil etter all sannsynlighet gå fra å være stor til å bli langt, langt større. Man kan ikke drømme om å få noe mer eksponering enn det de har fått, sier han til Nettavisen.

Gimnes legger til at markedsføringen podkasten har fått den siste tiden er verdt flere millioner kroner, og dermed er det en helt unik markedsføring.

– Selv om samarbeidet med NRK tar slutt, så har de fått en enorm markedsføring som svært mange ikke har. Det er vel ingen annen podkast i dette landet som har sterkere markedsføring enn hva de har fått.

Videre fortsetter han:

– Kritikken den siste tiden er litt skadelig, men fordelen for de som driver dette er langt større enn ulempene.

– Riktig av NRK

NRK konkluderte med at de kommersielle bindingene til de to profilene er for omfattende til at det kan kombineres med løpende podkastproduksjon for kanalen.

Ifølge kommunikasjonsrådgiveren var det riktig å avslutte samarbeidet med Isachsen og Williams, men han mener likevel det kan være lønnsomt for andre aktører å inngå et samarbeid med jentene.

– Det var nok helt riktig av NRK å forlate samarbeidet, men for andre aktører kan det være aktuelt å se på et mulig samarbeid, oppkjøp eller bruk av podkasten i forskjellige reklamesammenhenger, sier han.

For Gimnes er det vanskelig å se for seg hvor mye podkasten er verdt på markedet, men han legger ikke skjul på at verdien har økt etter den enorme markedsføringen og oppmerksomheten.

– Du skal ikke se bort fra at den kommersielle verdien har økt betraktelig, og det har også mye med antall lyttere å gjøre. Dette her er en podkast med en voldsomt stor målgruppe. Det gjør den aktuell og spennende for potensielle oppkjøpere, samarbeidspartnere eller reklamekjøpere.

Til tross for at NRK så seg nødt til å bryte kontrakten med Isachsen og Williams, tror Gimnes podkastduoen kan gå lykkelige ut av situasjonen.

Les også: Omstridt bilde skaper kongelige overskrifter i utlandet

– Jeg tror dette har vært kommersielt bra for podkasten, og det gjør at markedsverdien har økt betraktelig. Antall lyttere er på et høyt nivå, og jeg tror ikke lyttertallene kommer til å bli noe mindre i tiden fremover, sier han og legger til:

– For de som driver denne podkasten så er dette en veldig lykkelig skilsmisse, avslutter han.

Det ser heller ikke ut til at NRK utelukker fremtidige samarbeid med influenseren. Det forteller Charlo Halvorsen, underholdningsredaktør i NRK, til Dagbladet.

– Vi har på ingen måte lukket døra for videre samarbeid med Sophie Elise, skriver Halvorsen i en SMS til bladet fredag.

Halvorsen vil ikke bekrefte noen konkrete framtidige prosjekter med Isachsen.