2022 var et knallår for artist Ramón Torres Andresen (25), bedre kjent under artistnavnet Ramón. Hans sårbare og ærlige tekster har uten tvil truffet er nerve hos det norske folk, og det er ingen tvil om at den nybakte artisten er kommet for å bli.

Låten «ok, jeg lover» runget over radiospillere i hele fjor, og fredag slapp han sin nyeste singel, «Tivoli». Selv beskriver Ramón den nye singelen som den mest personlige låten han har skrevet hittil. I låten forteller 25-åringen om livet til en yngre Ramón som vokste opp med en far som han hadde et trøblete forhold til.

– Den er kjempepersonlig og jeg måtte gå veldig mange runder med meg selv om jeg faktisk skulle gi den ut, sier Ramón til Nettavisen.

Måtte godkjennes

«Tivoli» handler som sagt om Ramóns oppvekst, og er skrevet fra et barneperspektiv. Nettavisen møtte Ramón drøyt et døgn etter låten kom ut, og han kunne allerede da fortelle at han hadde fått flere tilbakemeldinger fra andre som kjenner seg igjen i teksten.

– Det er en sannhet i den. Jeg skriver fra et barneperspektiv, og det husker jeg ikke så mye av. Så det er mye av mamma sin historie, og mye av min, men det er jo en sann historie, sier Ramón til Nettavisen og fortsetter:

– Det er skummelt å være så åpen, men det blir alltid veldig godt tatt imot og det er mange som kjenner seg igjen. Det jeg kjenner på, det er ikke unikt, det er dessverre mange som kjenner på det. Jeg synes det er fint å være en stemme, og jeg føler jeg har fått en gave som gir meg muligheten til å skrive om det jeg føler på og det jeg har opplevd.

Men med en så personlig historie, var artisten lenge usikker på om den skulle få se dagens lys. Artisten forteller at det var etter litt overtalelse av venner, og godkjenning fra mor på om han kunne få lov til å fortelle deres sårbare historie, at han til slutt bestemte seg for å gi ut den personlige låten.

Les også: Full forvirring etter Sophie Elises Karpe-påstand: – Ikke hørt noe om det

– Jeg måtte spørre mamma og de rundt meg, og alle sa den var sinnssykt bra, så da bestemte jeg meg for å gi den ut.

Ingen kontakt med faren

Tirsdag gjestet Ramón i Christine Danckes podkast der han fortalte ytterligere om hvordan det var for han å skrive den personlige låten. Artisten forteller at han ofte får meldinger om at mange finner trøst i musikken hans, og at han ønsker å hjelpe andre med sin egen historie.

– Det er den viktigste låten jeg har skrevet for min egen del. Nå har jeg skrevet mye om kjærlighetssorg, som jo er viktig for mange, men slik verden er i dag så har jeg tenkt over hvordan jeg kan bruke mine erfaringer til å hjelpe enda mer, sier Ramón i podkasten.

– Jeg har snakket om forholdet til faren min tidligere i låter, men aldri så dypt som jeg gjør nå. Det var «heavy» ja.

På spørsmål om hva situasjonen er mellom han og faren den dag i dag, forteller Ramón at det er ingen kontakt og at det heller ikke har vært det på mange år.

– I dag har jeg ingen kontakt med han, og det har jeg ikke hatt siden jeg var fem år, sier Ramón i podkasten.

Les også: Flyplassdrama for MGP-Alessandra: Ble tatt på fersken med ulovlig gjenstand

Verdt det

Å dele åpent og ærlig fra eget liv i tekstene er ikke noe Ramón er fremmed for. Til nå har låtene i hovedsak handlet om kjærlighetssorg, og da han lørdag stakk av med sin aller første Spellemannpris kunne han overfor Nettavisen si at det å være så åpen i tekstene sine er verdt når man får en slik anerkjennelse.

– Det føles helt utrolig. Jeg kan ikke tro det. Jeg var helt sikker på at Karpe skulle ta den, sa en overlykkelig Ramón til Nettavisen like etter han tok imot prisen lørdag.

– «Tivoli» er veldig personlig, men det var jo dette prosjektet også, hvor jeg forteller historien min gjennom en musikkvideo. Og det var veldig verdt det, avsluttet han.

Har kjøpt leilighet med kjæresten

Det er imidlertid ikke bare en Spellemannpris Ramón har å glede seg over om dagen. I podkasten «Siri & de gode hjelperne» med Siri Kristiansen (44) skal gjestene presentere et problem de står overfor, og denne uken var blant andre Ramón gjest.

I den ferske episoden forteller artisten at han og kjæresten Herman Henriksen er på boligjakt, men sliter med å kapre en leilighet i hovedstaden.

Les også: Eksparet i boligtrøbbel: Blir ikke kvitt huset

– Jeg og min samboer ser etter å kjøpe oss en leilighet her i Oslo. Vi har aldri kjøpt leilighet før, aldri visst helt hva boligmarkedet var og det er vanskelig å komme seg inn på. Nå har vi vært på kanskje 30 til 40 visninger og det er så kjedelig, sier han da han presenterer problemet sitt og fortsetter:

–Jeg trenger råd til hvordan man kan vinne disse budrundene, for vi har vært i fem budrunder og tapt disse.

Nå kan det imidlertid se ut til at problemet er løst for paret.

«Feirer at vi har kjøpt leilighet», røper artisten på Instagram-story denne uken.