NB! Denne saken inneholder spoilers fra siste episode av siste sesong av Game of Thrones

Det var mange måter spillet om jerntronen kunne avgjøres på. Hvem som til slutt skulle sitte på tronen har vært den store diskusjonen, og det vi alle hadde teorier om før siste episode.

Bettingselskaper sluttet å ta imot spill på at Bran til slutt skulle sitte på jerntronen. Noen trodde på Sansa, noen på Jon og andre igjen på Arya.

Så kom overraskelsen: Ingen sitter på jerntronen. Den er borte. Diktaturet faller.

Samtidig, selve overraskelsen over at Tyrion foreslår Bran the Broken som Westeros konge tilsier at bettingselskapene hadde rett. Mer overraskende, muligens, er det vel at Bran selvfølgelig visste det. Og det var derfor han kom til King's Landing.

Så kom det som muligens var et større sjokk. De syv kongedømmene ble ikke lenger syv da Sansa og Stark-familien brøt ut. Han ble Lord of the six kingdoms.

Den som forutså at Tyrion ville bli hand of the king som straff for sine synder var en bedre spåperson enn de fleste, eller at enden til Jon Snow var Night's Watch. Spørsmålet om hvorfor det fortsatt skal være det er selvfølgelig noe helt annet, men som Tyrion sier trengs det alltid et sted for de som faller utenfor.

Heldigvis hadde ikke Game of Thrones sluttet helt med å huske at alt ikke helt alltid er seriøst. Scenen med det siste rådet som skal bestemme hvem som skal styre har både humor og menneskelighet som kanskje har vært borte fra flere av episodene i det siste.

At Jon ble den som stoppet og drepte den gale dronningen var kanskje en nedtur for alle som trodde det ville være Arya. Arya som skal finne ut hva som er vest for Westeros. Vi får håpe det blir en spin-off...

At Tyrion får overlevert boken A Song of Ice and Fire er selvfølgelig en fin liten hyllest til bokserien. Selve scenen med kongens råd til slutt er også hysterisk morsom.

Det er ikke endelig over. Det er dessverre over. Vi skulle alle ønske det var mer.