«P3 Gull» gikk av stabelen lørdag kveld. Invitert var det som var av unge artister som blir spilt på ungdomskanalen.

Musikkfesten ble avholdt i det gamle Deichmanske biblioteket i Oslo, og det var ikke spart på konfettien og sceneeffektene.

I løpet av prisutdelingen stakk Chris Holsten av med to priser, både «årets låt» og «Årets artist». Begge prisene var det de der hjemme som hadde avgjort ved å stemme på sin favoritt.

«Årets nykommer»-prisen var det R&B-artisten Jonathan Floyd som stakk av med.

Den siste prisen som ble delt ut var hedersprisen « P3-prisen», og den var det hamarsing Stig Joar Hansen, tidligere kjent som Unge Ferrari, nå med artistnavnet Stig Brenner – som kunne heve over hodet.

Stikk til statsministeren

Prisen fikk han overlevert av selveste statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), som hadde troppet opp for anledningen.

– Få, eller nærmest ingen, har klart å portrettere begjær, lengsel og eksistensialisme under den norskspråklige R&B-paraplyen så grundig og overbevisende, sa Støre.

Når prisen var overrakt og Stig Brenner hadde fått takket de som skulle takkes, benyttet han anledningen til å komme med et lite stikk i Støres retning.

– Takk for at du ga denne prisen til meg. Så håper jeg virkelig at vi kan få en bedre og ny rusreform for dette landet her, for det trenger vi mer enn noe annet, avsluttet artisten med.

Støre så ut til å ta rusreform-kommentaren med et smil, men oppfordringen ble stående uimotsagt.

Støre mot rusreform

I februar 2021 la Erna Solbergs regjering frem et forslag til en ny rusreform, som blant annet innebar at bruk og besittelse av mindre mengder narkotika ikke skulle være straffbart.

Forslaget fikk ikke flertall i Stortinget, der Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet stemte mot.

Støre selv har uttalt at han var imot den nye rusreformen, og på partiets landsmøte i april var saken opp til kampvotering. I sin tale sa Støre følgende:

– Når narkotika er forbudt mener jeg det bør ha en konsekvens å være i besittelse og skaffe seg det. Derfor er jeg imot generell avkriminalisering av narkotika i samfunnet vårt, sa Støre.