Mange prøvde å stemme på sin favoritt under MGP-finalen, men kom rett og slett ikke gjennom. VG skrev at de hadde fått mange tips om stemmetrøbbel, akkurat som NRK også hadde under fjorårets MGP-finale.

Inge Thorud, leder for publikumsprodukter i NRK, understreket lørdag at det var Tix som vant konkurransen, og at stemmeproblemer ikke hadde hatt noe å si for resultatet.

- Vi har fått over 1,5 millioner stemmer over to runder, og serverne har tatt fint imot, men det vil alltid være noen som ikke kommer gjennom. Vi har ikke stemmeproblemer, men vi jobber med saken og undersøker dette, sier leder for publikumsprodukter i NRK, Inge Thorud, til Nettavisen.

Denne feilmeldingen ble flere av seerne hjemme møtt med da de ønsket å stemme:

Søndag ettermiddag har de imidlertid kommet til bunns i problemet, og overfor Dagbladet forteller Thorud at problemene oppsto fordi et eksternt støttesystem tolket den høye trafikken som mistenkelig aktivitet. Da stoppet den også noen av henvendelsene når stemmevinduet åpnet.

- Disse brukerne fikk en feilmelding med tydelig beskjed om å laste siden på nytt, og det var løsningen for de fleste, sier Thorud til Dagbladet.

Han gjentar at problemene ikke har påvirket resultatet, og sier de har god kontroll på omfanget.

- Engasjement

Stemmevansker ble også adressert fra scenen lørdag, og programlederne påpekte også da at engasjementet hadde vært enormt.

- Hvis noen ikke kommer gjennom, er det rett og slett fordi det er mye trøkk. Vi har fått nok stemmer nå, sa programleder Kåre Magnus Bergh direkte fra scenen.

- La det være sagt, det er noen som har hatt litt problemer med å stemme. Det er fordi vi har hatt et ekstremt engasjement med over 1,5 millioner stemmer. Vi har et meget gyldig resultat, la kollega Ronny Brede Aase til.

Det var noen nervepirrende sekunder før gullfinalen:

Etter at konkurransen var ferdig gikk NRK ut og bekreftet at TIX var kveldens riktige vinner.

- Vi er lei oss for at noen opplever problemer, men denne gangen er det ikke mange, heldigvis, selv om det er likevel frustrerende når det gjelder deg selv. Det har likevel ikke påvirket resultatene i noen av de tre rundene. Det har vært et tydelig og gyldig resultat hele veien, og TIX gikk av med en solid seier, sa Thorud til Kveldsnytt.

Emoji-krasj

I fjor fikk NRK store stemmeproblemer under MGP-finalen, da for mange emojis fikk systemet til å kneble. Systemet var satt opp, slik at seerne kunne gi et hjerte eller en tommel opp til artistene på scenen.

Les også: Over 60 år med Melodi Grand Prix. Dette er MGP-øyeblikkene vi aldri glemmer

- Det er et kjempeengasjement rundt Melodi Grand Prix, og spesielt rundt finalen. Vi har mottatt 38 millioner emojis, så det trøkket ble for stort og så sviktet systemet, sa assisterende kringkastingssjef Vibeke Fürst Hagen.

Tok seieren hjem

Til tross for stemmetrøbbel gikk finalen videre som planlagt, og etter at 12 artister konkurrerte om en Eurovision-billett var det TIX som fikk flest stemmer. Dermed blir han Norges representant i Eurovision-finalen i Rotterdam i mai.

Lørdag kveld sto han også på scenen med det som kunne se ut som et stikk til anmelderne. Rundt halsen bar han nemlig et smykke med nummeret 1 på, samme karakter som flere anmeldere har gitt han denne uken, men det var TIX som kunne le best til slutt.

Følelsene rant over for artisten da han ble kunngjort som vinner: