NEW YORK (Nettavisen): - Jeg så ingen løsning. Det fortalte hertuginne Meghan da hun natt til mandag ble intervjuet av Oprah Winfrey på TV-kanalen CBS i USA.

Se promovideo fra intervjuet her:

Kongereporter: - Dette var ødeleggende

I det to timer lange intervjuet åpnet hertuginnen og prins Harry seg opp om hvordan livet har vært fra de møttes og frem til at de nå har flyttet til USA.

BBCs kongereporter Jonny Dymond skriver at intervjuet med prins Harry og hertuginne Meghan var «ødeleggende».

- Dette var et ødeleggende intervju. Det at Harry beskriver broren og faren sin som «fanget», og at Meghan avslører at hun gjentatte ganger søkte hjelp i kongehuset bare for å bli avvist, er et slag i mellomgulvet for institusjonen, skriver han.

- Det er i det hele tatt ikke klart om og hvordan kongehuset vil reagere. Mange av avsløringene er så personlige at det ikke er sannsynlig å få noen reaksjon, skriver han.

Les også: Meghan og Harry-intervjuet: - Sjokkerende stor grad av narsissisme

Meghan: - Jeg ville ikke leve lenger

Meghan sjokkerte seerne tidlig i intervjuet med å fortelle Oprah at hun på et tidspunkt mens hun var gravid med sønnen Archie vurderte å ta sitt eget liv.

- Jeg fortalte Harry at jeg ikke ville leve lenger, sier Meghan.

- Jeg visste med meg selv at om jeg ikke sa det til ham, så ville jeg gjøre det, fortalte Meghan.

- Jeg så ingen løsning, jeg satt oppe om natten og så på alt som kom ut om oss. Jeg kunne knapt nok puste, fortalte Meghan i intervjuet natt til mandag.

I intervjuet ble det også vist et videoklipp av Meghan og prins Harry på vei inn i Albert Hall i London den 16. januar 2019.

Da videobildene ble vist, fortalte Meghan at det var på morgenen akkurat denne dagen at hun hadde fortalt prins Harry at hun hadde tanker om å ta sitt eget liv.

- Da vi skulle dra til Albert Hall senere den samme dagen, sa Harry til meg at jeg kanskje ikke burde bli med. Da sa jeg til ham at jeg ikke turte å være hjemme alene, fortalte Meghan i intervjuet med Oprah.

- Fikk du Kate til å gråte?

I intervjuet snakker Meghan også ut om ryktene om at hun skal ha fått hertuginne Kate (kona til prins Harrys bror prins William) til å gråte i forbindelse med en opphetet diskusjon de hadde

- Det var faktisk det motsatte som skjedde, sa Meghan i intervjuet, uten at hun ville røpe detaljer.

- Det jeg kan si er at hun etter hendelsen kom med blomster og en lapp til meg. Jeg vil beskytte det som skjedde mellom oss, sier Meghan.

- Men det var ingen konfrontasjon, det er ikke rettferdig å gå inn i det, for det er ikke rettferdig overfor henne, fordi hun har sagt unnskyld, fortalte Meghan.

- Jeg gikk aldri noen steder

Meghan fortalte også om hvor ensomt det var å bli en del av kongefamilien.

- Jeg kunne ikke bevege meg ut på månedsvis. Jeg forlot huset to ganger på fire år, jeg var overalt i media, men jeg gikk aldri noen steder. Men sannheten var at jeg ikke kunne ha følt meg mer ensom, fortalte Meghan.

Hertuginnen fortalte også at hun deretter ba Buckingham Palace om hjelp til å få medisinsk hjelp for selvmordstankene, men ble fortalt at det ville skade institusjonen.

Meghan forteller at hun selv gikk til noen i det britiske kongehuset dagen etter at hun fortalte prins Harry om selvmordstankene, men at hun ikke fikk noen hjelp.

- Jeg turte ikke snakke med familien om det

Prins Harry sier i det samme intervjuet at han aldri tok opp Meghans selvmordstanker med noen i familien.

- Jeg snakket ikke med familien om det, det er ikke den type samtaler vi har, jeg turte ikke gjøre det. Det er et miljø som man er fanget i, og jeg skammet meg for å si ifra om at hun trengte hjelp. Jeg hadde ingen å gå til, sier prins Harry i intervjuet.

- Jeg kom hjem til en kvinne som satt og gråt da hun ammet, jeg gjorde det jeg måtte, fortalte Harry om hvorfor de til slutt flyttet fra landet.

- Var det på grunn av hans hudfarge?

I intervjuet insinuerer også Meghan at den britiske kongefamilien ikke ville at deres sønn Archie skulle bli prins og således også få beskyttelse og politibeskyttelse livet ut, fordi de var bekymret for den mørk hudfargen han ville få.

- Hadde dere noen tanker om hvorfor kongehuset ikke ville at Archie skulle bli prins. Var det på grunn av hans hudfarge? spør Oprah i intervjuet.

- I de siste månedene jeg var gravid, pågikk det samtidig samtaler om at han ikke ville få en tittel og sikkerhet rundt seg, og det var også bekymringer rundt hvor mørk hud han ville ha da han ble født, fortalte Meghan i intervjuet.

I intervjuet gir Oprah uttrykk for hvor sjokkert hun er av svaret.

- Hva! Hvem snakket med deg om dette? spør, Oprah.

- Jeg hadde mange samtaler om dette, med Harry, om potensielt hva dette ville bety, sier Meghan.

- Men hvem snakket du med dette om?

- Det vil være svært skadelig for dem om jeg fortalte det. Men dette var samtaler som familien hadde med ham, sier Meghan.

Harry skuffet over familien

Også Harry fulgte opp med at rasismen i Storbritannia var et problem for paret, og at det og dekningen de fikk i pressen også ble en årsak til at de til slutt forlot landet.

Harry fortalte at «vi gjorde alt vi kunne for å få det til å fungere», og de aldri hadde flyttet dersom kongehuset hadde støttet dem.

- Det som var annerledes for meg når det gjelder Meghan, var raseelementet, sier prins Harry i intervjuet.

- Når det gjelder hennes rase, var dette en mulighet for min familien til å vise litt offentlig støtte, fortalte Harry, og viste til at over 70 medlemmer av det britiske parlamentet på et tidspunkt gikk ut mot «de kolonialistiske undertonene» i pressens dekning av paret.

- Men ingen i familien min gikk gikk ut offentlig og sa det samme, og det skuffet meg. Når det er sagt, så er jeg veldig klar over hvem de er og hvor redde de er for pressen, sier prins Harry om sin familie.

Giftet seg i hemmelighet

I intervjuet innrømmer også Meghan en hemmelighet: At hun og prins Harry egentlig giftet seg tre dager før det TV-overførte bryllupet som hele verden ble vitne til.

Les også: Meghan: Vi giftet oss tre dager før det kongelige bryllupet

- Vi giftet oss for første gang tre dager før det store bryllupet, det var bare oss to og en prest i bakhagen. Vi hadde behov for å gjøre dette for oss selv, sier Meghan i intervjuet.

Paret røpte også kjønnet på sitt neste barn, og at det blir en jente.

Les også: Meghan og Harrys andre barn er en jente

- Jeg gikk naivt inn i det

I intervjuet blir Meghan spurt om hvordan det første møtet med kongefamilien var.

- Jeg gikk ganske naivt inn i det, jeg hadde ikke satt meg inn i kongefamilien. Jeg gjorde ingen research på forhånd, jeg sjekket ikke engang Harry opp på internett, sier Meghan.

Hun røper også at hun i starten ikke hadde noen idé om hvordan det var å være en del av en kongefamilie.

- Jeg forsto ikke hva jobben var, hva det var å si å være en del av kongefamilien, ser Meghan.

Hertuginnen forteller også om hvordan det første møtet med dronningen var.

- Vårt første møte var svært formelt, sier Meghan.

Les også: Meghan og Harry-intervjuet: - Sjokkerende stor grad av narsissisme

Både hertuginnen og prinsen innrømmet at de har et svært godt og tett forhold til dronningen. Bedre enn det forholdet er med resten av familien, ifølge dem selv.

- Jeg har snakket mer med bestemor det siste året enn jeg har gjort på mange, mange år, sier prins Harry i intervjuet.

- Hva med forholdet til din far? spør Oprah.

- Det er mye vi må gå gjennom. Jeg føler meg sviktet, fordi han har vært gjennom noe lignende og han vet hva smerte er, og Archie er hans barnebarn, sier prins Harry.

- Jeg vil alltid elske ham, men det er mye vondt som har skjedd. Men jeg skal fortsette å prioritere og forsøke å helbrede forholdet vårt.

- Og forholdet til din bror?

- Jeg elsker William til døde, vi har vært gjennom helvete sammen - og jeg elsker ham, sier prins Harry.

Harry ble også til slutt konfrontert med samtalene han skal ha hatt med familien rundt Archies hudfarge.

- Det er en samtale jeg aldri kommer til å fortelle noe om. Men det var også bare begynnelsen. Deretter kom ting som at vi ville miste sikkerhetsopplegget rundt oss og at folk i familien foreslo at Meghan kunne gå tilbake til å bli skuespiller, sier prins Harry.

- Jeg var fanget før jeg traff Meghan

Han la ikke skjul på at forholdet til familien og enkelte familiemedlemmer er blitt anstrengt.

- Forholdet er ikke så nært for tiden, men tiden leger alle sår, sier prinsen, som lar det skinne gjennom at han er svært godt fornøyd med å ha bosatt seg i USA.

- Jeg var fanget før jeg traff Meghan, men jeg visste ikke jeg var fanget, sier prins Harry.

- Jeg var fanget i systemet, slik resten av familien er. Min bror og min far er fanget, sier Harry.

- Rasisme i den kongelige familien

BBCs kongereporter Jonny Dymond, som skriver at intervjuet var med prins Harry og hertuginne Meghan var «ødeleggende», skriver også følgende:

- Meghan og Harry har opprettholdt fortellingen skapt av Storbritannias bestselgende aviser. De har avslørt de forferdelige belastningene inne i palasset. De har tegnet et bilde av følelsesløse individer som har mistet seg selv i en institusjon som ikke bryr seg. De har snakket om rasisme i den kongelige familien, skriver han.

- Fremmer løgner om oss

Før intervjuet ble sendt natt til mandag, hadde det blitt offentliggjort opptak der Meghan antyder at det britiske kongehuset fremmer usanne påstander om henne og prins Harry.

– Jeg skjønner ikke hvordan de kan forvente at vi bare skal være stille, om det er slik at kongehuset spiller en aktiv rolle i å fremme løgner om oss, sier Meghan i intervjuet med Oprah Winfrey.

En av dem som flere ganger har gått ut og kritisert prins Harry og hertuginne Meghan før nattens TV-sendte intervju, er den britiske tv-personligheten Piers Morgan.

- Det krever en sjokkerende stor grad av narsissisme å spille et hardt rammet offer fra et herskapshus i California samtidig som verden prøver å komme seg gjennom en pandemi og Prins Philip ligger alvorlig syk på sykehus, skrev Piers Morgan i en drepende kommentar i Daily Mail tidligere denne uken.

Les mer her: Meghan og Harry-intervjuet: - Sjokkerende stor grad av narsissisme

Les mer fra intervjuet med Oprah her:

Les: Meghan-slakt: - Selvopptatt og egoistisk

Les: Oprah Winfrey oppklarer hudfarge-kommentarer: Kom ikke fra dronningen

Les: Britiske medier: Meghan og Harry-intervju kan velte kongehuset

Les: Bethenny Frankel legger seg flat etter Meghan-kritikken: – Kvelende og maktesløst

Les også: Meghan: Vi giftet oss tre dager før det kongelige bryllupet

Les også: Meghan og Harrys andre barn er en jente