Stian Blipp (32) skulle egentlig ha spilt flere runder med showet «Cirque du Blipp» både i Bergen og Oslo frem til jul, men har sett seg nødt til å avlyse av hensyn til helsen sin.

Det kommer frem i en pressemelding fra Stand Up Norge fredag ettermiddag.

«Stian har vært åpen om at han har møtt veggen og gått på en smell, både fysisk og psykisk. Stand Up Norge måtte derfor avlyse alle hans show i september, og han skulle etter planen kommet tilbake igjen nå og spille frem til jul», lyder nyheten.

Les også: Stian Blipp gikk i bakken med panikkanfall: Ble hentet av ambulanse

«Stian klarte å gjennomføre det første showet i går, men det kostet ham for mye, så han makter dessverre ikke resten og er nå sykmeldt», skriver Stand Up Norge videre, og opplyser om at alle de planlagte showene blir erstattet av andre komikere.

Alle som har billetter til showet vil bli kontaktet av Stand Up Norges billettkontor.

– Hodet er over vann

I en SMS til Nettavisen skriver Blipp at «hodet er over vann», men at kroppen dessverre ikke er det ennå.

– Jeg hadde gledet meg enormt til å komme tilbake til scenen. Hvor jeg trives som plommen i egget. Men underveis i gårsdagens show så kjente jeg at dette var for tidlig, skriver Blipp og beskriver det som at «tanken er tom».

Les også: Dette er de nye «Kompani»-kjendisene

Ifølge 32-åringen har kroppen helt siden han gikk av scenen gitt klar beskjed om at det ikke var så lurt å returnere.

– Håper på forståelse fra de som har gledet seg til å komme på show. Vit at jeg hadde gledet meg like mye. Nå er det helse og familie som kommer først en stund, avslutter han.

Ble hentet av ambulanse

Da Blipp nylig gjestet «Lindmo» på NRK, fortalte han åpent om at han har hatt litt problemer med psyken i det siste.

I løpet av TV-opptredenen snakket han blant annet om spillentusiasmen sin, og hvordan spillingen har hjulpet ham gjennom vanskelige ting i livet. Samtidig fortalte Blipp at en hendelse i sommer ga ham et helt nytt perspektiv på livet.

– Jeg merket i sommer at det var noe som ikke stemte, rett og slett, sa han da.

Videre fortalte den folkekjære programlederen at han i sommerferien skjønte at han hadde mye følelser og tanker i hodet som ikke burde vært der, og at han ble deprimert.

Spesielt en hendelse etter en treningsøkt ble vendepunktet.

– Jeg kom ut fra trening og gikk rett i bakken med et massivt panikkanfall. Jeg visste ikke hva det var. Jeg trodde det var hjerteinfarkt. Ambulansen kom, og alt mulig, forklarte Blipp.

Siden den skremmende hendelsen har Blipp begynt å gå til psykolog, og fått et annet perspektiv på livet. Overfor programleder Anne Lindmo (52) sa han også at han har innsett hvor viktig det er å snakke åpent om slike erfaringer.