(Melk & Honning): I denne spalten intervjuer Melk & Honning spesielt utvalgte personer om blant annet stil, inspirasjon, bomkjøp, yndlingsplagg og hva som står øverst på ønskelista.

I ukens Stilorama snakker vi med Hanneli Mustaparta om stil og inspirasjon.

Les også: Dette er trendene du bør slenge deg på nå

Hvem er du?

– Hanneli Mustaparta, 38 år. Jeg jobbet som modell internasjonalt i mange år før jeg ble en av de første influenserne da jeg bodde i New York og jobbet som blogger, og for Vogue blant annet.

- Jeg har flyttet hjem etter 13 år der, og startet podkasten Hanneli & Hege med Hege Aurelie Badendyck, som vi kjører opp igjen i vinter etter sesongavslutning i sommer.

Beskriv stilen din med tre ord:

– Gravidstil og stilen min ellers er to litt forskjellige ting. Det er uvant å kle seg når kroppen er så annerledes enn det jeg er vant til, men det er samtidig en morsom utfordring.

- Nå som graviditeten snart er ferdig kjenner jeg at jeg gleder meg til å bli meg selv igjen og kunne gå i alt jeg savner å ha på meg. Men stilen i begge leire er leken, litt klassisk med en tvist og ofte med noe pastellfarger og litt odde fargekombinasjoner.

Hvem er ditt norske stilikon?

– Åse Kleveland. Mest fordi hun er seg selv og så ufattelig elegant og kvinnelig.

Hvem er ditt internasjonale stilikon?

– Jeg har alltid likt hvordan Chloë Sevigny håndterer stilen sin. Hun leker seg, elsker vintage og kjører sitt eget løp og nailer det alltid. Hun hopper ikke på hver eneste trend, men ser bare bra ut til enhver tid.

Les også: Nå vil «alle» ha Cindy Crawfords 90-tallsfrisyre: – Ikke overraskende, sier norsk frisør

Hvilken by gir deg mest inspirasjon?

– Det å reise generelt er inspirerende. Da jeg bodde i New York ble det jo, etter å ha vært der i 13 år, uinspirerende fordi det ble det samme gamle det også. Men jeg elsker Paris, New York og Stockholm.

Hva er din «hverdagsuniform»?

– Når det ikke er gravid-tights og en oversized poloskjorte, er det high waisted jeans og en halterneck. Eller et a-linje skjørt med en enkel hvit t-skjorte med rund hals og en bra veske.

Hva liker du ha på deg på fest?

– Jeg elsker å pynte meg, og kjører hardt om jeg kan.

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– En pastellrosa Dior-kjole, en kort, hvit Miu Miu-kjole og en lang vintage 60-tallskjole fra eBay. Ellers er det noen sko og vesker som jeg bruker utrolig mye og aldri blir lei. Jeg tok frem en rosa og hvit rutete veske fra Pop & Suki her om dagen, som jeg hadde glemt litt og den funker så bra til hele garderoben min nå.

Les også: Cecilie Thorsmark: – Utfordrende å være i en industri som alltid blir utskjelt

Hva er ditt største bomkjøp?

– Det er ikke spesielt bærekraftig å eksperimentere høyt og lavt, for det er ikke alltid det blir helt som man har sett for seg. Det er mange år siden jeg lovet meg selv å aldri gjøre impulskjøp, noe jeg har klart veldig bra.

– Da sitter man sjelden igjen med bommerter.

Hvilket dyrt kjøp angrer du skikkelig på?

– Jeg er opptatt av å ta avgjørelser som jeg ikke angrer på, så har ingen egentlig.

Du har bare fem minutter på deg før du må løpe ut døra. Hva gjør du?

– Slenger på meg et antrekk jeg vet funker. Man må for all del ikke ta et nytt plagg som man ikke har rukket å teste ut med andre plagg hjemme først. Nå har jeg verdens søteste korte kjole fra Baum und Pferdgarten i et grønt mønster, som passer til sommeren med gravidmage.

- Sokker og sandaler like så godt som gummistøvler, flatere mage og limegrønne tights utover høsten.

Hva står på ønskelisten din akkurat nå?

– Jeg vet det er en stund fremover hvor jeg ikke har kommet helt tilbake til meg selv igjen etter fødsel, så for å ikke stresse med å kjenne på det, venter jeg heller med å kjøpe og ønske meg så mye nytt.

Hvilken trend synes du Norge kan ta en pause fra nå?

– Omph, jeg er litt lei av å se samme Bottega-veske overalt. De er selvfølgelig superfine, men det er sykt mange andre fete vesker også.

Minimalist eller maksimalist?

– En god miks.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Influenser Guri Heli

Kendall Jenner eller Kylie Jenner?

– Kendall.

Celine eller Gucci?

– Gucci er så lekent og gøy!

Hvordan ser resterende halvdel av 2021 ut for deg stilmessig?

– Herfra kan det bare gå oppover etter endt graviditet! Som Hege Badendyck sa noen ganger på podcasten vår i vinter, kjenner jeg også at jeg er klar for å brenne gravid-tightsen. Den har jo kommet godt med, men seriøst, nå blir det gøy med alt annet som venter i skapet.

– Jeg gleder meg til et rosa sett med en bukse som er høy i livet og jakke fra Gestuz. Kanskje jeg kjører en oransje høyhalset under. Jeg har en blank og skinnende mørkebrun boblejakke som er superfin, som det blir gøy å style med andre ting. Og en strikkekjole som er superfin med limegrønn genser til fra Maud.

Les også: Er lettkledd mote kun forbeholdt tynne mennesker?